Sarja avaetapp tõi pjedestaalikoha

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Daisy Kudre-Schnyder on üliheas hoos.
Daisy Kudre-Schnyder on üliheas hoos. Foto: Eesti Orienteerumisliit

Suusaorienteerumise MK-sarja avavõistlus peeti Austrias Tauplitzalmis, umbes 1600 meetri kõrgusel merepinnast. Valdavalt lagedatel alpiaasadel kulgenud sprindirada osutus pehme lume ja tuulise ilma tõttu füüsiliselt raskeks.

Naiste 2,8 kilomeetri pikkusel rajal oli konkurentidest selgelt üle mullune jälitussõidu maailmameister Linda Lindkvist Rootsist. Teisele kohale käis tihe rebimine rootslase Frida Sandbergi ja Võrumaa sporditähe Daisy Kudre-Schnyderi vahel, kus rootslanna jäi lõpuks peale ühe sekundiga. Võitjale kaotati vastavalt 54 ja 55 sekundit.

Põetud haigus avaldab veel mõju

«Tegin täitsa hea sõidu, olin tehniliselt kindel,» kommenteeris Kudre-Schnyder ise. «Võimalik küll, et raja keskosas ei olnud mu teevalik ühel etapil just parim. Olin paari nädala eest mõned päevad haige ja seegi mõjutab veel praegu mu füüsilist vormi. Hooaja peamiste startideni veebruari alguses EMil Lätis on veel piisavalt aega vormi lihvida.»

Tema õde Doris Kudre sai hooaja avaetapil 17. koha. «Tehniliselt tegin kõik hästi, see tehniline ja hästi paljude lõikamisvõimalustega rada sobis ja meeldis mulle väga,» kommenteeris ta. «Raja alguses olin füüsiliselt parem, lõpupoole ilmselt kaotasin tugevamatele konkurentidele sõidukiiruses juba rohkem. Olen rahul.»

Meeste 3,2 kilomeetri pikkusel rajal teenisid kolmikvõidu norralased. Eesti meeste koondise liider Mattis Jaama saavutas 18. koha, Kevin Hallop sai Eesti meestest paremuselt teisena 39. koha.

Daisy Kudre-Schnyder, suusaorienteeruja

«Olin paari nädala eest mõned päevad haige ja seegi mõjutab veel praegu mu füüsilist vormi. Hooaja peamiste startideni veebruari alguses EMil Lätis on veel piisavalt aega vormi lihvida.»

Päev hiljem võisteldi eraldistardist lühirajal, mis oli rohke lume tõttu tavapärasest lühem. Naiste 3,9 kilomeetri rajal võitis taas rootslanna Linda Lindkvist, seekord vaid sekundilise eduga norralanna Anna Ulvensoeni ees. Kolmanda koha teenis rootslanna Elin Schagerström. Daisy Kudre-Schnyder alustas võistlust hästi, kuid tegi teevaliku vea teel kuuendasse kontrollpunkti ja tundis pisut hiljem ootamatut väsimust. Tulemuseks seekord 8. koht kaotusega 2.58.

Doris Kudre lõpetas 15. kohaga.

Jaama võttis sõidust maksimumi

Meeste 4,5-kilomeetrisel rajal edestas kõiki soomlane Aapo Viippola. Mattis Jaama saavutas 8. koha. Kevin Hallop oli taas eestlastest paremuselt teine, saades 34. koha.

Mattis Jaama tõdes, et sõit ei erinenud enesetunde ega soorituse poolest eriti päev varem sõidetud sprindist.

«Orienteerumistehniline pool oli minu sõidus täna suuresti paigas, tuli sisse pisivigu ja mõningaid vähem väärtuslikke teevalikuid, kuid kaardiga oli hea kontakt ja lugemine sujus. Füüsiliselt tuli aga piir pigem kiirelt ette ja poole raja peal minust möödunud hilisema võitjaga ma pikalt koos sõita ei suutnud. Arvan, et tänasest päevast ja praegusest seisundist sai suhteliselt maksimum välja võetud, millele aitas kindlasti kaasa ka libe suusk.» lepm

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles