Õppusel harjutatakse elektrikatkestusega toimetulekut

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Päästeameti hädaolukorraks valmisoleku osakonna nõunik Jako Vernik ütles, et õppus ei puuduta elanikke, kogukondi ega ettevõtteid.
Päästeameti hädaolukorraks valmisoleku osakonna nõunik Jako Vernik ütles, et õppus ei puuduta elanikke, kogukondi ega ettevõtteid. Foto: Sander Ilvest

Päästeamet viib koostöös Eesti omavalitsustega 17. jaanuaril läbi õppuse «79 särtsu». Arv tähendab seda, et osalevad kõik omavalitsused. Virtuaalsel kriisiõppe platvormil läbi viidava õppuse käigus harjutatakse valmisolekut tulla toime üleriigilise elektrikatkestuse korral.

Päästeameti elanikkonnakaitse nõunik Jako Vernik kinnitas, et samal ajal reaalset elektrikatkestust Eestis ei toimu. Samuti ei puuduta õppus elanikke, kogukondi ega ettevõtteid.

«Õppusel saab omavalitsuse kriisimeeskond ette antud stsenaariumi põhjal arutada läbi teatud olukorrad, tekkida võivad probleemid ja lahenduskäigud. Vaatame, kuidas töötab tehnika, side ja kuidas kasutada paremini varustust ja töökeskkonda,» lisas Vernik. Pärast teeb päästeamet kokkuvõtte, mille põhjal saavad omavalitsusüksused analüüsida, mida oleks vaja veel arendada, et kriisiga paremini toime tulla.

Nii suurt õppust, kuhu on kaasatud kõik omavalitsused, viib päästeamet läbi esimest korda. Põhimõte on tekitada rahuliku mõtlemise kaudu arutelu.

Eelkõige harjutatakse asutuste koostööd hädaolukorras ja meeskonnatööd ühtse juhtimise all, tehnika, side, varustuse ja töökeskkonna kasutamist, õpitud teooria rakendamist ning oskust teavitada avalikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles