Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Uus linnak tuleb Tsiatsungõlmaa lasketiiru lähedusse.
Uus linnak tuleb Tsiatsungõlmaa lasketiiru lähedusse. Foto: Arved Breidaks

Riik otsib Nursipalu tiiru teeninduslinnaku ehitajat

Riigi kaitseinvesteeringute keskus (RKIK) kuulutas välja hanke Nursipalu harjutusvälja teeninduslinnaku projekteerimiseks ja ehitamiseks.

Hanke võitja koostab projekti ja rajab teeninduslinnaku koos ümbritseva välisruumi ja linnaku toimimiseks vajalike trasside ning ehitistega Tsiatsungõlmaa lasketiiru lähistele. Rajatakse 15 hoonet eri funktsioonidega. Lisaks kuulub hanke mahtu olemasolevast Nursipalu harjutusvälja teeninduslinnakust osa rajatiste ümberkolimine uue linnaku asukohta, selgub hankedokumentidest.

Linnaku rajamine on seotud kaitseväe Nursipalu harjutusvälja laiendamisega.

Tööde eeldatav kestus on 16 kuud, pakkumusi saab esitada 6. veebruarini. LEPM

Seminar tutvustab bioressursside uuringut

Võru kultuurimajas Kannel leiab 16. jaanuaril aset Kagu-Eesti bioressursside uuringut tutvustav seminar.

Eesti maaülikool ja valdkonna eksperdid tutvustavad uuringu tulemusi, annavad soovitusi bioressursside väärindamiseks tulevikus ja räägivad, millised on biojäätmete käitlemise tulevikuvaated.

Viimane päev seminarile registreeruda on täna. LEPM

Arutelu keskendub Setomaa hariduse tulevikule

Värska kultuurimajas leiab 24. jaanuaril aset Setomaa haridusmudeli ümarlaud.

Osalema on oodatud kõik, kes soovivad kaasa mõelda ja rääkida sellest, milline peab olema Setomaa hariduse tulevik. Arutelu veavad eest TERA kooli juhid.

Ümarlaual mõeldakse koos, milline võiks olla Setomaa tuleviku kool, et lastel oleks põnev sealt hankida väärt teadmisi, õpetajad saaksid särasilmi lapsi õpetada ning vanemad saaksid kooli valida kerge südamega. LEPM

Kirjatööde võistlus startis taas

Võru instituut kuulutas välja 36. laste ja noorte võrukeelsete kirjatööde võistluse «Mino Võromaa».

Oodatakse igasugused kirjatöd, näiteks jutte, luuletusi, naljajutte, näitemänge, kahekõnesid, mõtisklusi ja laule. Tänavu saab valida kuue teema hulgast, ent kirjutada võib ka vabal teemal. Hinnatakse vanuserühmade järgi.

Valikus on kuus teemat: «Mink üle ma naara», «Olli ku Kuu päält alla sadanu», «Sõast ja rahust», «Minkast mõtlõs kärbläne saina pääl», «Meil om neli aastaaigo» ja «Mullõ miildüs (mille?) … maik».

Töid oodatakse 5. märtsiks Võru instituudi projektijuhi Kaile Kabuni meiliaadressile. Üks kirjutaja võib saata kuni kolm tööd. Kui tööd meiliga saata ei saa, võib käsikirja tuua või saata Võru instituuti. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles