Video Jēkabpilsi piirkonnas anti punane üleujutuse hoiatus

LEPM
Copy
Daugava veetaseme tõus tõi eelnevatel aastatel Jēkapbilsi piirkonnas kaasa üleujutused. Foto on illustratiivne.
Daugava veetaseme tõus tõi eelnevatel aastatel Jēkapbilsi piirkonnas kaasa üleujutused. Foto on illustratiivne. Foto: Ivars Soikâns / LETA / Scanpix

Läti keskkonna-, geoloogia- ja meteoroloogiakeskus kuulutas Jēkabpilsi piirkonnas ööl vastu neljapäeva Daugava väga kõrge veetaseme tõttu välja punase hoiatuse.

Daugava veetase oli Jēkabpilsi lähistel kell 4.50 vaatlusjaama nullmärgist 7,66 meetrit kõrgem – ligikaudu poolteist meetrit kõrgem kui päev varem ja neli meetrit kõrgem kui 1. jaanuaril.

Hüdroloogid ennustavad, et Daugava veetase Jēkabpilsi lähedal läheneb punasele märgile – 8,4 meetrit üle jaama nullpunkti – või isegi ületab selle. Jēkabpilsi lähedal koguneb Daugavasse jätkuvalt jääd ja lund, jõe ülemjooksult voolab seda üha juurde ning ulatuslikud alad on üle ujutatud.

Punane hoiatustase tähendab, et suurel alal on suur tõenäosus märkimisväärseteks purustusteks ning inimeste elud võivad olla ohus. Elanikel tuleb olla valmis erakorralisteks meetmeteks ja evakueerumiseks, järgida vastutavate asutuste antud teavet ja juhiseid.

Jēkabpilsi piirkonnas kehtib reede, 13. jaanuaril kella 14:00-ni punane hoiatustase.

Veetase Zeļķi silla juures on viimase ööpäevaga veidi langenud ja püsib Pļaviņases normi piires.

Portaali radio1.lv teatel toimus kolmapäeva hilisõhtul Jēkabpilsi piirkonna omavalitsuse tsiviilkaitsekomisjoni istung.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles