Rõuge vald saab toetusfondist avansina pool miljonit eurot

LEPM
Copy
Rõuge vald
Rõuge vald Foto: LEPM

Riigihalduse minister Riina Solman allkirjastas käskkirja, millega rahuldas Võrumaal asuva Rõuge valla taotluse saada kohalike omavalitsuste toetusfondist avansilise maksena 500 000 eurot eelseisvate kvartalite arvelt.

Rõuge vald on sattunud rahalistesse raskustesse seoses haldusreformi järel tehtud investeerimisotsustega, milleks võeti laenu ja mida nüüd, ehitushindade kiire tõusu, energiakriisi ja üldise majanduse jahtumise tingimustes ei suudeta teenindada. Samuti seab riigi poolt omavalitsustele pandud kohustus õpetajate palgatõusuks vallavanem Britt Vahteri sõnul eelarvele täiendava koormuse.

Sel nädalal kirjutas Lõuna-Eesti Postimees, et vald on asunud kulude kokku hoidmiseks reformima valla allasutusi. Ees seisab nii raamatukogude ja kultuurimajade ühtse juhtimise alla viimine kui ka osa asutuste sulgemine. Kava järgi jääb pärast ümberkorraldusi praeguse 15 asutuse – kümne raamatukogu ja viie rahvamaja – asemel kaks: Rõuge Valla Rahvamaja neljas tegutsemiskohas ning Rõuge Valla Raamatukogu seitsme teeninduspunktiga.

Möödunud aasta detsembris pöördus vald riigihalduse minister Riina Solmani poole seoses murega Rõuge ja paljude teiste väikeste ning tagamaaliste valdade finantsvõimekuse drastilise halvenemisega viimasel paaril aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles