Kudre-Schnyder kaitses kolmandat kohta

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Daisy Kudre-Schnyder (esireas vasakul) ja Eesti koondis koos treeneriga Ramsaus
Daisy Kudre-Schnyder (esireas vasakul) ja Eesti koondis koos treeneriga Ramsaus Foto: Eesti Orienteerumisliit

Suusaorienteerumise tänavuse MK-sarja kolmas osavõistlus Austrias Tauplitzalmis oli jälitussõit. Stardijärjekord kujunes sprinditulemuste põhjal.

Naiste 10,1 kilomeetri pikkusel rajal võitis juba kolmanda võistluse järjest sprindi võitjana esimesena startinud rootslanna Linda Lindkvist. Finišis edestas ta kuuendalt kohalt teiseks tõusnud kaasmaalast Linda Larsenit 39 sekundiga. Daisy Kudre-Schnyder startis sprindi tulemuste kohaselt kolmandana 55 sekundit pärast liidrit ja lõpetas ka selle sõidu sarnaselt sprindile kolmandana, seejuures täpselt sama vahega võitjast.

Andis motivatsiooni

«Olen kolmanda koha üle väga õnnelik. Keskendusin ning tegin enesekindla ja sujuva soorituse,» oli Daisy Kudre-Schnyder pärast sõitu rahul.

«Raja lõpuosas kaotasin kehva teevalikuga küll ühe positsiooni, kuid mulle oli kõige olulisem enesekindluse taastamine, mida ma ka suutsin. Kokkuvõttes oli see õpetlik MK-ring, mis andis motivatsiooni, et järgmisel aastal Ramsaus toimuvaks MMiks valmistuda. Lähtekoht on hea, kuid arengupotentsiaali on ka palju,» lisas ta.

Daisy Kudre-Schnyder, suusaorienteeruja

«Olen kolmanda koha üle väga õnnelik. Keskendusin ning tegin enesekindla ja sujuva soorituse. »

Tihedas grupis finišeerus Doris Kudre 20. kohaga ja Epp Paalberg 23. kohaga.

Doris Kudre rääkis, et esimene ring läks tal hästi, kuid teine kehvasti – kukkumistega. «Kolmandal ringil juhtisin suurt gruppi. Lõpp oli minu õnneks tehniline ja allamäge ning seal suutsin kogu pundi selja taha jätta. Polnud just parim sooritus, aga lõpplahendusega jään väga rahule,» lisas ta.

Meeste 12,4 kilomeetri pikkusel rajal tõusis teiselt kohalt võitjaks norralane Jörgen Baklid, kes edestas finišis soomlast Niklas Ekströmi ja norralast Henrik Fredriksen Aasi. 18. kohalt startinud Mattis Jaama tõusis 12. kohale. 27. oli Kevin Hallop, 35. Andres Rõõm ja 39. Sander Pritsik.

Ühisstardid pakuvad pinget

«Mulle ühisstardid ja jälitussõidud meeldivad. Rajal on sebimist rohkem ning tekib kohe võrdlusmoment teiste sportlastega,» nentis sarnaselt Daisy Kudre-Schnyderile ja Doris Kudrele igapäevaselt Värska orienteerumisklubi Peko esindav Mattis Jaama.

Samuti saab tema sõnul sellistel distantsidel head tagasisidet valikute õnnestumise või vastupidise kohta. «Seekord tuli ette mõlemat. Ühe pikema valiku tegin kehvasti, aga magus oli näha, et mitmed teised valikud said minu ümber sõitnutest paremini sooritatud ja kohta või aega veidi parandatud. Seega jään tehnilise sooritusega täitsa rahule,» lisas ta.

«Füüsilise poole pealt oleks loomulikult tahtnud kiirematega suuta kaasa sõita, aga üleöö üle oma varju ei hüppa. Tegelikult midagi hullu ka polnud, kuid kitsad tõusud ja kohati vägagi läbi vajuvad kepid tegid sõidu päris raskeks. Kokkuvõttes igati vinge võistlus ja huvitav rada. Alati teeb heameelt, kui jälituses õnnestub protokollis veidi kõrgemale tõusta,» oli Jaama rõõmus.

Rahule jäi ka Kevin Hallop. «Enesetunne oli juba selline, nagu olema peaks. Tehniline pool oli samuti väga kontrollitud. Tegin küll mõne kehvema teevaliku, aga suures plaanis oli sõit hea,» ütles Hallop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles