Ilmus uus vastsündinute kinkeraamat

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Raamat «Pisike puu»
Raamat «Pisike puu» Foto: Eesti Lastekirjanduse Keskus

Eesti lastekirjanduse keskus ja kultuuriministeerium jätkavad tava kinkida nii kodumaal kui väljaspool sündinud väikestele kodanikele raamat.

Kinkeraamatu «Pisike puu» eesmärk on toetada laste lugemishuvi ja väärtustada eesti lastekirjandust. Raamatu uus väljaanne kannab alapealkirja «Lapsepõlve lood ja laulud».

Lastekirjanduse uurija ja raamatu ühe koostaja Jaanika Palmi sõnul erineb värske kogumik varasemast selle poolest, et valikusse sattunud autorite looming on esitatud ajalises järgnevuses tsüklite, alaosade või rühmadena.

«Alustatakse rahvaluulest ja jõutakse päris tänapäevaste lugude ja lauludeni. Nii rõhutatakse järjepidevust, esivanemate olulisust ja põlvkondlikku sidet,» selgitas Palm.

Tema sõnul on teos essents meie kõige väiksematele kirjandussõpradele mõeldud lastekirjanduslikust kultuurimälust, mida möödunud aegadest tänaseni otsustatud kaasas kanda.

Raamatust leiab rahvalaule ja -jutte, aga ka Ernst Enno, Jüri Parijõe, Heljo Männi, Ellen Niidu, Ott Arderi, Leelo Tungla, Aino Perviku, Andrus Kiviräha ja paljude teiste autorite loomingut pere pisematele. Kirjeldatud on argipäevade toimetusi, nagu söömine, pesemine, jalutuskäigud, kuid oma osa on ka tähtpäevadel, nagu jõulud, emadepäev, vabariigi aastapäev või mõni muu oluline sündmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles