Veesaare üleskutse langes viljakale pinnasele

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Anne Veesaar peab oma seto juuri tähtsaks.
Anne Veesaar peab oma seto juuri tähtsaks. Foto: Erakogu

Seto verd näitleja Anne Veesaar sai hiljuti Setomaa sootskadelt ülesande kokku koguda Valgamaal elavad seto juurtega inimesed. Nii kutsuski kunagine valgalane võtma setosid temaga ühendust, et teha Valgamaa setode kokkusaamine.

Üleskutse langes viljakale pinnasele. «Valgamaal elavad seto juurtega inimesed on minuga erineval moel ühendust võtnud ja see on nii äge!» ei hoidnud Veesaar sel nädalal oma emotsioone vaka all. «Kui keegi muretseb, et ta pole täielikult seto, siis see ei takista kohtumisele tulemast. Võib olla poolseto, neljandikseto või Setomaast, selle keelest, kommetest, leelost huvitatud inimene.»

Kohtumine leiab aset 28. jaanuari pärastlõunal Lüllemäe kultuurimajas. «Katame ühiselt kohvilaua ja meil saab olema väga põnev, sest Setomaalt tuleb kohale väärikas esindus: sootskasid, Seto Kongressi vanemaid, Setomaa kogode esindajaid,» rääkis Veesaar. «Tutvustatakse ilmunud raamatuid, valminud elektroonilisi andmebaase, Setomaa ajalehe tellimist ning käesoleva aasta sündmusi Setomaal. Saab leelotada, Leima Evelini pillimängu kuulda ning tantsu lüüa.»

Erilist heameelt teeb aga Veesaarele, et tulijate hulgas on ka pillimehi. «Saab olema üks kimmäs kuuholõminõ.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles