Otepäälanna võitis kaks medalit

Copy
Tatjana Mannima tõestas, et on endiselt suurepärases vormis.
Tatjana Mannima tõestas, et on endiselt suurepärases vormis. Foto: Arvo Meeks

Otepääl elav 43-aastane Tatjana Mannima krooniti pühapäeval Otepääl murdmaasuusatamise Eesti meistriks 10 kilomeetri vabatehnika eraldistardis.

Mannima üleolek oli selge, sest lähimat jälitajat, 23-aastast Teesi Tuult edestas ta 29,3 sekundiga. Pronksmedali võitis 18-aastane Õnnela Rodendau.

Vaid 0,1 sekundit vahet

Meeste 15 kilomeetri vabatehnika eraldistardi Eesti meistriks tuli Kaarel Kasper Kõrge, kes edestas karjääri lõpetanud laskesuusatajat Kalev Ermitsat 38,8 ja ukrainlast Oleksandr Lisohori 50,8 sekundiga. Eesti meistrivõistluste pronksmedali teenis neljandana lõpetanud Olle Ilmar Jaama.

Päev varem selgitati Otepääl välja Eesti meistrid murdmaasuusatamise sprindidistantsidel. Naiste konkurentsis krooniti Eesti meistriks koondislane Aveli Uustalu, kes võitis ka kvalifikatsiooni.

Seejuures tuli esikoht talle väga tihedas heitluses Mannimaga. Finišisirgele koos tulnud Uustalu ja Mannimat jäi lõpuks lahutama ainult 0,1 sekundit. Naiste seas võitis pronksmedali Teiloora Ojaste.

Kaksikõed treenivad Kanadas

Kõiki meie parimaid naissuusatajaid kohal siiski ei olnud: koondislased, kaksikõed Keidy ja Kaidy Kaasiku valmistuvad Kanadas U23 MMiks ning Mariel Merlii Pulles paneb end proovile universiaadil.

Meeste seas läksid sprindimedalid jagamisele Eesti koondislaste vahel. Esikoha noppis Marko Kilp Võru suusaklubist, ta oli ka juba kvalifikatsioonis kiireim. Hõbemedali sai kaela Henri Roos ning pronksi noppis Karupesa Teami sportlane Martin Himma. postimees.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles