Avo ja Aigar Leok pääsesid kuulsuste halli

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Aigar Leok (paremal) sai mootorrattaspordi föderatsiooni (EMF) nõukogu presidendilt Marek Kiisalt tunnistuse kuulsuste halli pääsemise kohta.
Aigar Leok (paremal) sai mootorrattaspordi föderatsiooni (EMF) nõukogu presidendilt Marek Kiisalt tunnistuse kuulsuste halli pääsemise kohta. Foto: Igor Tseskidov/Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon

Tallinnas Tallink Spa & Conference’i hotellis autasustati laupäeval 2022. aasta parimaid motosportlasi ning Eesti meistreid ja karikavõitjaid motokrossis ning enduros.

Eesti mootorrattaspordi föderatsiooni (EMF) nõukogu president Marek Kiisa tänas võistlejaid, korraldajaid, vabatahtlikke ja pereliikmeid eduka aasta eest. Ta kuulutas alanud hooaja eelkõige turvalisuse aastaks. «Kasvavate hindade foonil ei tohi me mingil juhul teha järeleandmisi ohutuses,» rõhutas Kiisa.

Motosportlaste kuulsuste halli liikmeteks valiti sedapuhku võrumaalsaed: esimese eestlasena motokrossi MM-etapi võitnud Avo Leok ning enduro maailmameistrivõistlustel hõbeda ja pronksi võitnud Aigar Leok. Kuulsuste koda asub MOMU mootorispordi muuseumis ning igal aastal valitakse sinna kaks mootorrattasportlast.

Endel Kiisa nimelise rändkarika aasta parimale motosportlasele sai Kert Varik, kes kroonis möödunud hooajal pika karjääri külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste hõbemedaliga. Paarilise Lari Kunnase ning rahvuste krossi meeskonnakaaslaste Gert Gordejevi ja Kaspars Stupelise ning Tanel Reesna ja Sten Niitsooga teenis Varik ka parima võistkonna tiitli.

Parimaks naismotosportlaseks tunnistati Keity Meier, kes saavutas maailmakarikavõistlustel Traiel 2 klassis 6. koha ning rahvuste trial’il segatiimide arvestuses koos Karl Leisiga 4. koha.

Parim noor motosportlane on Lucas Leok, kes on juunioride motokrossi maailmakarikavõistluste võitja klassis MX65. Parim juunior on aga superkrossi Euroopa meistrivõistluste võitja klassis SX125 Sebastian Leok. Parimaks klubiks kuulutati aga Sõmerpalu motoklubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles