Valga ja Valka katsetavad piiriülest taaravahetust

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga valla elanik Väino Varis viib Valka SuperAlko poe juures tihti taarat automaati. Sealne süsteem pole siiski nii tore, kui Eesti oma. «Siin annad tšeki ära ja võetakse ainult hinnast maha, pead uue taara ostma. Teinekord ei tahagi midagi, aga vägisi pead ära ostma.»
Valga valla elanik Väino Varis viib Valka SuperAlko poe juures tihti taarat automaati. Sealne süsteem pole siiski nii tore, kui Eesti oma. «Siin annad tšeki ära ja võetakse ainult hinnast maha, pead uue taara ostma. Teinekord ei tahagi midagi, aga vägisi pead ära ostma.» Foto: Tiit Loim

Piirilinnades Valgas ja Valkas on jaanuari lõpuni võimalik kahes automaadis ära anda ka naaberriigist ostetud taarat. Sel moel püütakse välja selgitada, kui palju pudeleid üle piiri liigub ja kas oleks tarvis ühist pandipakendisüsteemi.

Eesti-Läti ühisest pakendisüsteemist oli juttu juba mõni aasta tagasi. Keskkonnaministeeriumi projektijuhi Laurina Šinkejeva sõnul on nüüd jõutud katsetuste faasi. Piirilinnad olid selleks sobilikud kohad, kuna siinsed elanikud liiguvad tihti üle riigipiiri. Automaadid, mis võtavad katseperioodil vastu mõlema riigi taarat, asuvad Valga Selveris ja Valka SuperAlko kaupluse juures.

Ülevaade praegu puudub

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles