Kaks raudteelõiku viiakse üle elektritoitele

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tulevikus võib meie raudteedel näha ilmselt rohkem elektrironge.
Tulevikus võib meie raudteedel näha ilmselt rohkem elektrironge. Foto: Mihkel Maripuu

Riigi tugiteenuste keskus kinnitas rahastamisotsuse, millega elektrifitseeritakse Tallinna-Tartu ja Tapa-Narva raudteelõik.

«Planeeritud investeeringud võimaldavad tulevikus suurendada reisirongide sõidukiirust kuni 160 kilomeetrini tunnis. See aitab omakorda tuua inimesi autodest ühistransporti ning vähendada süsihappegaasiheitmete hulka,» ütles majandus- ja taristuminister Riina Sikkut.

Õgvendatakse ka raudteekurve ning rekonstrueeritakse üksikuid raudteelõike. Raudtee uuendustöid tehakse muu hulgas ka Tartu-Koidula lõigul.

ASi Eesti Raudtee taristu arendamise investeeringute kava maht on üle 319 miljoni euro, millest üle 271 miljoni euro tuleb Ühtekuuluvusfondist, ülejäänu riigieelarvest. Tallinna-Tartu ja Tapa-Narva raudteeliini 1. etapi elektrifitseerimiseks eraldatakse umbes 236 miljonit eurot. Tallinna-Tartu-Koidula raudteeliini kõveruste õgvendamiseks ja raudtee kapitaalremondiks nähakse ette ümmarguselt 70 miljonit eurot ning Tapa–Narva liinil samaks tööks 13 miljonit eurot.

Raudtee elektrifitseerimine lõpeb Tallinna-Tartu liinil 2025. aastal ning Tapa-Narva lõigus eeldatavasti 2027. aastal. Avalikud raudteelõigud on kavas elektrifitseerida ligi 800 kilomeetri ulatuses, käesoleva investeeringute kava alusel elektrifitseeritakse Tallinna-Tartu ja Tapa-Narva liin ligi 500 kilomeetri ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles