VIDEO ⟩ Riigipea käis Nursipalu konfliktis sildu ehitamas (1)

Copy
President Alar Karise võtsid enne kogukondadega kohtumist vastu rohkem kui 30 lauljat, kes võtsid üles Nursipalule ja Võrumaale pühendatud regilaulu.
President Alar Karise võtsid enne kogukondadega kohtumist vastu rohkem kui 30 lauljat, kes võtsid üles Nursipalule ja Võrumaale pühendatud regilaulu. Foto: Arvo Meeks

President Alar Karis kulutas kolmapäevase tööpäeva Võrus, et saada selgust, miks riik ja kohalikud elanikud on kaitseväe Nursipalu harjutusväljaku laiendamise pärast tülli pööranud ja kuidas sellest vastasseisust välja tulla.

«Eks ma selleks ju täna siin olingi, et kõik osalised, alates kaitseministeeriumist, kaitseväest, kohalikud omavalitsused, ka kogukond ära kuulata,» ütles Karis Lõuna-Eesti Postimehele. «Kus need rasked kohad on, kuidas siit edasi minna, et inimesed tunnetaksid, et neist hoolitakse ja samas oleks meie riigi julgeolek tagatud.»

Karise sõnul tuleb leida kesktee kahe vastandliku soovi vahel, kus ühelt poolt on kaitseväel vaja suuremat harjutusala, ent kohalikud inimesed sooviksid elada edasi nii nagu seni ega soovi polügooni laiendamisest midagi kuulda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles