Võistlus keskendub hädaabinumbrile 112

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Häirekeskuse peadirektor Kätlin Alvela sõnul on lapsed aina teadlikumad sellest, kuhu abi korral pöörduda.
Häirekeskuse peadirektor Kätlin Alvela sõnul on lapsed aina teadlikumad sellest, kuhu abi korral pöörduda. Foto: Urmas Luik

Algas iga-aastane laste foto- ja videokonkurss «Lumest lumele 112». Konkurss on ellu kutsutud, et suurendada laste teadmisi hädaabinumbrist 112. Osalemiseks tuleb postitada enda tehtud fotod või videod häirekeskuse Facebooki-lehelt leitava ürituse seinale.

Pildi või video tegemisel tuleb kujutada lühinumbrit 112, inspiratsiooni võiks seejuures ammutada lumest. Konkursile on oodatud osalema lasteaiad, koolid, noorte huviringid, aga ka pered üle Eesti.

Fotosid ja videoid saab postitada 11. veebruarini. See on päev, mil kõikjal Euroopa Liidus tähistatakse lühinumbri 112 päeva. Võitjad kuulutatakse 17. veebruaril välja ürituse lehel. Meeldejäävamate piltide ja videote autoreid ootavad auhinnad.

Häirekeskuse peadirektori Kätlin Alvela sõnul on lapsed aina teadlikumad sellest, kuhu abi korral pöörduda.

«Lapsed on tublid hädaabinumbrile helistajad, nad kuulavad tähelepanelikult päästekorraldaja juhiseid ning täidavad väga hoolikalt saadud korraldusi, kuni saabub politsei, pääste või kiirabi. Just kuulamisoskuse poolest on lapsed suurepärased eeskujud täiskasvanutele. Rõõmsaks teevad ka näited, kus lapsed helistavad hädaabinumbrile, et teavitada abivajajast või mõnest korrarikkumisest,» rääkis Alvela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles