Koolitants jõuab peagi Lõuna-Eestisse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Põlva- ja Võrumaa laste koolitantsupäev Võru Kandles aastal 2019
Põlva- ja Võrumaa laste koolitantsupäev Võru Kandles aastal 2019 Foto: Arvo Meeks

Festivali Koolitants maakondlikud tantsupäevad saavad alguse homme Tartust Vanemuise suurest majast ning lõpevad 18. märtsil Kuressaare kultuurikeskuses.

Vahepeal leiavad need aset veel Tallinnas, Valgas, Võrus, Rakveres, Pärnus, Paides ja Viljandis, tuues kokku noored tantsijad vanuses 4–22 eluaastat, nii tantsu- kui ka üldhariduskoolidest.

Valga kultuurikeskuses on maakondlik tantsupäev 18. veebruaril, Võru kultuurimajas Kannel leiab see aset päev hiljem.

Koolitantsu festival on tänavu taas kolmeetapiline: pärast maakondlikke voore toimuvad piirkondlikud tantsupäevad Pärnus, Viljandis ja Paides ning suurejoonelised lõppkontserdid leiavad Ugala teatris aset 7. mail.

Tantsupäevade kontserdijuht on tänavu Lääne-Virumaalt pärit laulja Kelly Vask, kes astus möödunud suvel üles Rakvere Vallimäel etendunud Koolitantsu Kompanii lavastuses «Udus või ilmsi».

Maakondlike tantsupäevade žüriisse kuuluvad sedapuhku tantsuõpetaja ja kultuurikorraldaja ning punkansambli Propeller trummar Aneta Varts, endine balletiartist ja praegune õpetaja Maigret Peetson ning tantsukunstnik Joonas Tagel. Ühtlasi juhivad nad ka tantsuõpetajate ja tantsude autorite osalusel toimuvaid vestlusringe.

Nemad teevad ka valiku, millised trupid jõuavad piirkondlikele tantsupäevadele, kus festivaliaasta kunstilised juhid Teet Kask ja Eliisa Sirelpuu valivad välja need etteasted, mis tulevad esitamisele lõppkontsertidel.

Piirkondlikel tantsupäevadel astub lavale ka üleriigilise Koolitantsu Kompanii 13. lend koreograaf Eliisa Sirelpuu uuslavastusega. Lõppkontserdil Viljandis Ugala teatris jagavad aga Eesti truppidega lava Šotimaa rahvuslik noorte tantsukompanii ja erikülaline.

Koolitantsu festivali korraldab Eesti tantsuagentuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles