Uma Mekk tähistas jõule suuremalt

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Ühest pakist võis leida ka mitme ettevõtja toodangut.
Ühest pakist võis leida ka mitme ettevõtja toodangut. Foto: UMA MEKK

Võrumaa väiketootjate toiduvõrgustik Uma Mekk tähistas jõule sedapuhku suuremalt kui kunagi varem.

«Olime esindatud igal nädalavahetusel mõnel Lõuna-Eesti laadal ning koostöös Vana-Võrumaa väiketootjatega andsime välja ka kinkepakid,» rääkis toiduvõrgustiku koordinaator Kristin Krinal.

Aktiivsele väiketootjale toob pühade-eelne müük sisse enamasti kaks-kolm korda rohkem kui teistel kuudel. Ostetakse iga tootja hitt-tooteid, aga paljud teevad jõuludeks ka spetsiaalseid kinkepakke. Enda kinkepakid olid saadaval näiteks Pullijärve kohvikul, kelle pakis olid käsitööna valmistatud maiustused: soolakaramell, vahukommid ja küpsised.

Kinkepakid annavad kohalikele ka hea võimaluse rohkem koostööd teha. Näiteks võis Andri-Peedo kitsejuustusid leida nii Uma Meki, Pindi veinitalu kui ka Uue-Saaluse veinitalu kinkepakkidest.

Kaubaks läksid hästi ka kõik need tooted, mis sobivad jõululauale. Verivorste tootsid Võrumaal Ilumäe talu, Kotkapesa ja NIPI seafarm. Ilumäe talu perenaine Jaana Trolla rääkis, et verivorste osteti rohkem kui kunagi varem ja pigem jäi töökäsi puudu ning kõiki tellimusi ei saadudki vastu võtta.

Ka Taavi Tuvike Kotkapesast nentis, et huvi oli olnud varasemast suurem ning kõige enam küsiti võimalikult naturaalselt valmistatud tooteid nagu verivorst, grillvorst, suitsusink. «Soovitakse proovida midagi teistsugust, mida tavaliselt kaubandusest ei saa.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles