SÜVENEV PROBLEEM ⟩ Suitsu popsutamine käib ka koolitunnis (5)

Tiit Loim
, reporter
Copy
E-suitsetamine ehk veipimine on noorte seas võtnud epideemilised mõõtmed üle Eesti. Foto on illustratiivne.
E-suitsetamine ehk veipimine on noorte seas võtnud epideemilised mõõtmed üle Eesti. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Veipimine ehk e-suitsetamine on Eesti noorte seas võtnud epideemilised ja kohati nahaalsed mõõtmed. Õpilased veibivad muu hulgas ka koolitunnis, mõnel juhul hangivad e-sigarette lastele isegi nende vanemad. Võitlus selle kõigega toob ühele koolijuhile pähe seose Don Quijote edutute püüdlustega võitluses tuuleveskitega.

Ühe Valgamaa kooli põhikooliastmes õppiv Tarmo (nimi muudetud) rääkis, et tarbib nii mokatubakat kui e-sigarette. «Noorte seas on see väga levinud. Koolis WCs tehakse e-sigarette ja suitsu, tunnis vahepeal e-sigaretti. Ise korra niisama proovisin ja siis hakkasingi tegema,» ütles noormees, kelle sõnul tarvitavad noored palju ka mokatubakat.

Tarmo lisas, et nad saavad e-sigarette eeskätt veebipoest, kust lasevad neid osta täiskasvanutel – vanematel sõpradel või endi vanematel. Üks põhjustest, miks teismelise ema või isa ise e-sigarette ostma soostub, on noormehe sõnul asjaolu, et siis ei hangi järeltulija neid suvalistest kohtadest. Samuti peetakse mokatubakat ja e-sigarette tavasigarettidest tervislikumaks. «Pooltel, kellega suhtlen, ostavad vanemad tupsu ja veipi. Minu ema mind ei keela,» väitis Tarmo.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles