Lapsesaamisega seotud info koondus ühele lehele

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Sotsiaalministeeriumi innovatsiooni valdkonna asekantsler kantsleri ülesannetes Nele Labi.
Sotsiaalministeeriumi innovatsiooni valdkonna asekantsler kantsleri ülesannetes Nele Labi. Foto: sotsiaalministeerium

Äsja valminud infoteenus koondab kokku lapsesaamisega seotud olulise info riigi teenustest ja toetustest lapsevanemateks saajatele.

«Peatsetele lapsevanematele ja ka neile, kes alles lapse saamist planeerivad, on oluline teada, milliseid teenuseid riik ja omavalitsused pakuvad ning mida seejuures tuleks arvestada. On palju nüansse, mis võivad perede elu mõjutada, näiteks on omavalitsuseti erinevad tingimused sünnitoetuse saamisel, ka riiklike peretoetuste süsteem ning toetuste summad muutuvad aeg-ajalt,» ütles sotsiaalministeeriumi innovatsioonivaldkonna asekantsler Nele Labi. «Seetõttu oleme koondanud info riigi teenuste ja toetuste kohta ühtseks teekaardiks, mis hõlmab aega lapse kolmeaastaseks saamiseni.»

Infolahendus sisaldab ajajoont, kus esitatud eri sündmused ja nendega seotud soovitused, mida tulevane vanem peaks mingil ajahetkel tegema, et mitte talle mõeldud eelistest ilma jääda. Olulisi teemasid on avatud ka eraldi artiklites, mis on varustatud linkidega teenustele ja õigusaktidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles