Esmakordselt tähistatakse eesti kirjanduse päeva

BNS
Copy
Joonas Hellerma
Joonas Hellerma Foto: Konstantin Sednev

Esmaspäeval tähistatakse esmakordselt eesti kirjanduse päeva, millega väärtustatakse eesti kirjanduse tüvitekste ja tänapäeva kirjandust ning pööratakse tähelepanu kirjanike rollile Eesti kultuuris ja ühiskonnas.

Vikerraadios on kogu eesti kirjanduse päevale eelneva nädala kõlanud eetris kirjanike mõtteterad. Raadio ja ERRi kultuuriportaali koostöös saavad kõik anda oma hääle kümnele parimale taasiseseisvunud Eestis ilmunud eesti ilukirjandusteosele.

Koostöös firmaga Artist kõlavad kaubanduskeskustes ja kauplusekettides eesti kirjanike tsitaadid, mida esitavad Ariadne, Joonas Hellerma, Anu Lamp Lottena, Mihkel Mutt ja Nublu.

Sotsiaalmeedias jagamiseks algatab president sõnumiketi Artur Alliksaare luuleridade ning üleskutsega jätkata sõnumiketti oma sõnamänguga.

Lastekirjanduse keskuse ja saatkondade koostöös toimub Andrus Kiviräha raamatu «Sirli, Siim ja saladused» 25. peatüki ühislugemine. Kel raamatut käepärast ei ole, leiab lastekirjanduse keskuse kodulehelt teksti nii eesti, inglise, läti, leedu, sloveenia, ungari, prantsuse, hispaania kui ka vene keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles