Põlvamaale tulevad onu Vanja ja kolm sõbrannat

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Hetk lavastusest «Di ja Viv ja Rose», kus mängivad Tiina Mälberg
(vasakult), Elina Reinold ja Ülle Lichtfeldt.
Hetk lavastusest «Di ja Viv ja Rose», kus mängivad Tiina Mälberg (vasakult), Elina Reinold ja Ülle Lichtfeldt. Foto: Kalev Lilleorg/Rakvere Teater

Veebruari alguses kohtub Põlvamaa publik kahel korral Rakvere Teatri näitlejatega.

«Onu Vanja» on Eili Neuhausi Tšehhovi-lavastus, kus saavad kokku vene hing, armastus ja igatsus. Mooste folgikotta jõuab see 1. veebruaril.

Tegevus toimub metsade keskel maamõisas, mida võtab vaevaks külastada haritud professor oma glamuurse noore naisega.

Nende tulek pöörab pea peale mõisaelanike senise elu. Lavastuses mängivad Ülle Lichtfeldt, Jaune Kimmel, Helgi Annast, Eili Neuhaus, Hannes Kaljujärv (Vanemuine), Peeter Raudsepp, Velvo Väli ja Tarmo Tagamets (külalisena).

Täpselt nädal hiljem ootavad Di, Viv ja Rose kohtumist publikuga Põlva kultuurikeskuses. Lavastus «Di ja Viv ja Rose» räägib kolme naise sõprusest, mis peab vastu aastakümneid. Naisi ühendavad kurbuse- ja rõõmuhetked ning hulganisti katsumusi.

Lavastus näitab kolme esmapilgul täiesti vastandlikku inimtüüpi, kes läbi kogetud väljakutsete ja raskuste saavad lahutamatuteks kaaslasteks, kuni elu ja selle keerdkäigud tulevad taas vahele. Osades Ülle Lichtfeldt, Tiina Mälberg ja Elina Reinold (külalisena), lavastaja Peeter Raudsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles