Noored võrdlevad võimeid olümpiafestivalil

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Emajõe suusaklubi esindaja Ralf Kivil (vasakul) ja Võru klubi eest võistlev Lars Piirmann
Emajõe suusaklubi esindaja Ralf Kivil (vasakul) ja Võru klubi eest võistlev Lars Piirmann Foto: Eesti Olümpiakomitee

Täna lõppeb Itaalias Friuli Venezia Giulia piirkonnas toimuv Euroopa noorte olümpiafestival. Eesti pani sellele välja 19-liikmelise koondise kuuel alal: freestyle-suusatamine, iluuisutamine, laskesuusatamine, murdmaasuusatamine, mäesuusatamine ja suusahüpped. Koondisesse kuulub ka mitu Lõuna-Eestiga seotud noort.

Laskesuusatamises teeb kaasa Gregor Narusk klubist Võru Biathlon. Laskesprindis sai noormees 25. koha, tavadistantsil oli ta 58.

Murdmaasuusatajate ridadest leiame aga Jõulu suusaklubi esindava Otepää gümnasisti Anlourdees Veerpalu ning Võru suusaklubi ridadesse kuuluvad Toni Andree Saarepuu ja Lars Piirmanni.

10 kilomeetri klassikadistantsil oli Piirmann 14. ja Saarepuu 30. Veerpalu saavutas aga 28. koha. «Suusad olid väga head, määrdemehed olid teinud nendes ilmastikuoludes head tööd. Jäljes oli hea sõita. Enesetunne oli okei, tõusu lõpukohtadel oli päris raske. Täiega tore, et meile raja kõrval kaasa elati,» sõnas Veerpalu pärast võistlust.

7,5 kilomeetri eraldistardist vabatehnikasõidus oli Piirmann 17. Neiud läbisid samas tehnikas viis kilomeetrit ja Veerpalu sai 30. koha.

Treener Riho Roosipõld ütles kahe esimese stardi järel meie noormeeste kohta, et nad on näidanud head taset. «Selliseid tulemusi me lootsimegi. Meil on funktsionaalsed ja võimekad poisid, hea tundega võivad nad veelgi paremini sõita,» hindas Roosipõld.

Suusasprindis sai Saarepuu 15. koha, heal kohal olles kukkumise läbi teinud Piirmann aga pidi leppima 18. kohaga. Veerpalu oli 24.

Mäesuusatamises teeb kaasa Tõrva noormees Renet Riitsalu, kes oli slaalomis 71.

Suusahüpetes esindab aga Eestit Otepää suusaklubi sportlane Andero Kapp, kes sai 30 sportlase seas 23. koha. Avavoorus hüppas Kapp 89 meetrit, teises voorus 85 meetrit, kokku kogus ta 198,5 punkti.

Eilsete võistluste tulemused polnud veel lehe trükkimineku ajaks teada.

Eesti Olümpiakomitee noortespordi projektide juhi Merle Kaljuranna sõnul esindavad Eestit noored sportlased, kes kuuluvad oma ala paremikku. «Rõõm on tõdeda, et meie koondisesse on jõudnud tuntud endiste tippsportlaste järeltulijad, kellelt on põhjust oodata häid tulemusi,» ütles Kaljurand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles