Kui silmas pidada ajaloolise Postitee märgilise tähendusega nimesid Puskaru, Ihamaru ja Karilatsi, toimetab teisena nimetatud külas asuva veini- või rüübikoja perenaine, OÜ Rüüp juhatuse liige Kersti Seeme just õiges kohas. Juba järgmisel sügisel loodab ta veini- ja vahuveinilaari käima panna oma aias kasvatatud viinamarjasaagist.
Tellijale
Rüübiköögi perenaine loodab oma kasvatatud viinamarjadest esimese veinipartii saada järgmisel aastal
Seni on viinamarjaveinid ja vahujoogid hakkama pandud maaülikooli Rõhu katseaias päikest püüdnud viinamarjadest, puuvilja- ja marjaveinid aga oma aia saadustest. Maaülikooli pole siinkohal nimetatud niisama – nimetatud õppeasutuse aianduse eriala lõpetas Seeme eelmisel kevadel, kirjutades lõputöö just veinide valmistamisest. Teadusalane koostöö seob hiljutist magistranti Tartuga aga siiamaani.
«Teen eri sortidest kolme erisugust veini. Kuna värvi ja maitset annavad just viinamarjakestad, katsetame praegu nendega. Ühest ja samast sordist tegime valge ning kestasid kasutades punase veini. Uurime nende biokeemilist koostist ka,» andis ettevõtja teada.