Valga abipraost kuulutati aasta vaimulikuks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Vallo Ehsalsu on EELK Hargla koguduse hooldajaõpetaja.
Vallo Ehsalsu on EELK Hargla koguduse hooldajaõpetaja. Foto: Arved Breidaks

Eesti luteri kiriku aasta vaimulikuks valiti Valga praostkonna abipraost, Elva koguduse õpetaja, Hargla ja Rõngu koguduste hooldajaõpetaja Vallo Ehasalu.

23-aastase staažiga vaimuliku esitas tiitlile EELK Valga praostkond, tõstes esile tema töövõimet ja pühendumust. Peale oma põhikoguduse Elvas on Ehasalu kogu aeg hooldanud vähemalt üht kogudust veel ja nõnda on ta hoolt kandnud pea kõigi praostkonna koguduste eest.

Hargla kogudust on ta seejuures teeninud juba 2000. aastast. Aastail 2003–2017 kandis Ehasalu ka praostkonna praosti koormat. Abipraostina on aga tema hooleks praostkonna välissuhtlus.

Ehasalu tunnistas, et on tiitli eest väga tänulik, aga ka veidi üllatunud. «Olen ikka mõelnud, et selle tohib saada vaid väga tubli inimene. Ja nüüd olen äkki just kui ise selline.»

Oma mitmes kohas teenimise kohta ütles aasta vaimulik, et sel moel kogub ta mitmelt poolt head emotsioonid kokku ja halbadele ei jäägi aega.

Ehasalu on ka Eesti üks tuntumaid teolooge. Ta on EELK usuteaduse instituudi vana ja uue testamendi teaduse ja heebrea ning kreeka keele lektor, EELK konsistooriumi jumalateenistuselu komisjoni kaastöötaja ja eesti keele instituudi ususõnastiku töörühma konsultant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles