Eesti parim naiskodukaitsja on Võrumaalt

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kaitseliidu aasta parimad: (vasakult) Reena Reidla, Kristo Sinivee, Alfred Hallika, Kristi Randla, Andreas Idavain, Raigo Õiglas.
Kaitseliidu aasta parimad: (vasakult) Reena Reidla, Kristo Sinivee, Alfred Hallika, Kristi Randla, Andreas Idavain, Raigo Õiglas. Foto: Markus Sein

Tartus tunnustati laupäeval toimunud pidulikul galal Eesti väljapaistvamaid kaitseliitlasi, naiskodukaitsjaid, noorkotkaid-kodutütreid ning noortejuhte.

Organisatsiooni parimad selgitati välja kõigis Kaitseliidu malevates, Naiskodukaitse ringkondades, samuti noorteorganisatsioonides. Kuulutati välja eelmise aasta parimatest parim kaitseliitlane, naiskodukaitsja, kodutütar, noorkotkas ja noortejuhid. Kõiki nominendid said kingitused, aasta parimad ka rahalise tunnustuse.

«Täna me näeme, kuidas ukrainlased oma maad kaitstes kõigeks valmis on, seda nii rindel kui tagalas. Niisamuti peame ka meie olema valmis keerulisteks olukordadeks, kui peaksime nendega silmitsi seisma, ütles sõnavõtus Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi. «Teie seda kindlasti olete. Teie olete need, kes aitavad teisi, kes ei vaja ise abi, kes on eeskujuks teistele.»

Aasta parimaks kaitseliitlaseks valiti Alfred Hallika Tallinna malevast.

Parim naiskodukaitsja on Kristi Randla Võrumaa ringkonnast. Ta on Naiskodukaitsesse panustanud juba enam kui 15 aastat. Tema südameasjaks on ohutushoid - kaasahaarava instuktorina koolitab ta teisigi naiskodukaitsjaid elanikkonnakaitse teemadel koolitajateks ning teeb selles valdkonnas ka aktiivselt koostööd Päästeametiga. Tema teiseks kireks on patrullvõistlused - ta on osalenud kaheksal korral Naiskodukaitse koormusmatkal ning mitmel korral ka maailma üheks raskeimaks militaarvõistluseks peetaval Admiral Pitka luurevõistlusel. Ta on väga hea motiveerija ning on koolitanud välja uue generatsiooni patrullvõistlustel käijaid, olles eeskujuks oma rahuliku meele ja asjalikkusega.

Parimaks kodutütreks tunnustati Reena Reidla Sakala ringkonnast.

Noorkotkastest tuli aasta parimaks Andreas Idavain Harju malevast.

Kodutütarde noortejuhtidest tunnistati aasta parimaks Kristo Sinivee Pärnumaa ringkonnast.

Noorte Kotkaste parim noortejuht on Raigo Õiglas Lääne malevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles