Valgamaalt pärit profirattur võidutses Hispaanias

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Hispaanias lõppenud Costa Blanca Bike Race’i neljandal etapil valitsesid ekstreemsed olud, kuid siiski teenis Janika Lõiv neljanda etapivõidu järjest.
Hispaanias lõppenud Costa Blanca Bike Race’i neljandal etapil valitsesid ekstreemsed olud, kuid siiski teenis Janika Lõiv neljanda etapivõidu järjest. Foto: Eesti Jalgratturite Liit/Facebook

Valga vallast pärit maastikurattur Janika Lõiv (KMC MTB Racing Team) võitis Hispaanias maastikuratturite mitmepäevasõidu Costa Blanca Bike Race’i ekstreemsetes oludes peetud neljanda etapi ning pälvis ühtlasi ka üldvõidu.

Lõivu võiduajaks mõõdeti viimasel võistluspäeval vihma- ja lumesaju saatel peetud 40-kilomeetrisel distantsil 2:02:07, teatas Eesti jalgratturite liit.

«Viimane etapp oli mu elu kõige raskem sõit. Mul pole isegi sõnu selle sõidu kirjeldamiseks. Alates 7.-8. kilomeetrist olin juba täiesti külmunud ja mõtlesin, et ilmselt lõpuni ei jõuagi,» ütles Janika Lõiv pärast võistlust.

«Kui kompuuter hakkas näitama 2 kraadi ja lörtsi sadas, tulid esimesed pisarad,» tunnistas ta. «Üldiselt oli rada asfaldil ja seetõttu hakkas laskumistel eriti külm. Kolm kilomeetrit enne finišit oli väike põnks, kus pidin jooksma ja kui ratta peale tagasi hakkasin hüppama, siis ma ei suutnud seda ja kukkusin mõlema põlvega lihtsalt põlvili kruusa peale. Tõusin ja sõitsin lõpuni, kus lihtsalt ei suutnud riideidki seljast võtta, sest selline värin oli sees.»

Üldarvestuses teenis Janika Lõiv esikoha koguajaga 9:09.03.

Valgamaalt pärit Janika Lõiv võidutses Hispaanias neljandat päeva järjest, millega pälvis samuti üldvõidu.

Eesti Jalgratturite Liit/Facebook

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles