Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mälestushetked kindralmajor Jaaksoni auks
Mälestushetked kindralmajor Jaaksoni auks Foto: Tõrva vallavalitsus

Mälestati kindral Jaaksonit

Kindralmajor Aleksander Jaaksoni sünniaastapäeva puhul korraldati Tõrva vallas Pokardi mõisa südames 29. jaanuaril mälestustseremoonia, mille viisid läbi Kaitseliidu Valgamaa maleva Helme üksikkompanii, Naiskodukaitse ja Kodutütarde esindus ning Tõrva vallavanem Maido Ruusmann.

Aleksander Jaakson sündis 29. jaanuaril 1892 Holdre vallas ja suri 2. oktoobril 1942 Venemaal. Ta oli Vabadussõjas 6. jalaväepolgu teise pataljoni ülem. Lisaks oli Jaakson sõjaväe ühendatud õppeasutuste ülem (1933–1936), Eesti Vabariigi haridusminister (1936–1939) ja viimane sõjavägede staabi ülem (1939–1940).

15. juulil 1940 vabastasid okupatsioonivõimud Jaaksoni staabiülema kohalt. Ta siirdus Mulgimaale Helme kihelkonda oma Pokardi tallu. 18. oktoobril 1940 arreteerisid võõrvõimu käsilased ta Pokardi talu põllul ja viisid 26. juunil 1941 Venemaale. Jaakson suri Venemaa vangilaagris 1942. aastal. LEPM

Otepääl stardivad autoralli Eesti meistrivõistlused

Praeguseks on saanud kinnitust, et Eesti läbi aegade parim rallisõitja Ott Tänak osaleb uue generatsiooni Ford Puma Rally1 autoga laupäeval Otepää talverallil. Tänaku kõrval võtab ka Otepää teedel koha sisse kaardilugeja Martin Järveoja.

«Iga päevaga lähevad Otepää ümbruse teeolud aina talvisemaks. Teepõhjad on ilusti külmunud ja loodame korraliku talverallit. Otepää talveralli korraldusmeeskonnal on väga hea meel, et Ott ja Martin on otsustanud Rootsi MM-ralliks valmistuda just siinsetel teedel ja toovad Eesti rallisõprade ette M-Sport meeskonna ette valmistatud Ford Puma Rally1 auto,» sõnas võistluste juht Marko Koosa.

Kuna möödunud nädalavahetusele kavandatud Aluksne ralli lükati kehvade teeolude tõttu edasi 24. ja 25. veebruarile, sõidetakse Autoralli Terminal Oil Eesti meistrivõistluste 2023. aasta hooaja avaetapina just Otepää võidusõit.

Avakatsele saab esimene võistlusauto stardi 4. veebruaril kell 8.03. Kokku ootab võistlejaid ees kaheksa kiiruskatset, mille käigus läbitakse 110,38 katsekilomeetrit. Rallile registreerus kümnes klassis kokku 85 võistluspaari kümnest riigist, teatas Eesti Autospordi Liit. LEPM

Kekkose rajal algavad raied

Riigimetsa majandamise keskus alustab Tehvandi spordikeskuse taotluse alusel Kekkose liikumisraja puhastamist rajale langenud ja murdumisohtlikest puudest. Samuti eemaldatakse rajale kasvanud ja selle kohale kaldunud võsa kasutusest väljas olevalt lõigult (4,8 kilomeetri pikkune lõik neljameetrise koridorina), et saaks vana rajalõigu taas kasutusele võtta.

Ohtlike puude raiemaht on ligi kümme tihumeetrit ja hõlmatav pindala 2,87 hektarit.

Tööd on plaanis ära teha märtsiks, sealjuures ilmastikutingimusi arvestades. Töid viib läbi Praktov OÜ. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles