Liikumisaasta meelitab veebruaris õue

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Veebruaris leiab üle Eesti aset ka hulk rahvamatku.
Veebruaris leiab üle Eesti aset ka hulk rahvamatku. Foto: Dmitri Kotjuh

Tänavusel liikumisaastal on Eestis igal kuul tähelepanu keskpunktis üks liikumisega seotud teema. Veebruaris on liikumisaasta fookusesse seatud igasugune liikumine värskes õhus.

«Veebruaris kutsume kõiki õue liikuma – enda ja vabariigi terviseks,» ütles liikumisharrastuse kompetentsikeskuse juht Alo Lõoke. «Võimalusi selleks avaneb palju: toimuvad vastlapäevatrallid, vabariigi aastapäevale pühendatud matkad, pereüritused, suured spordisündmused ja muud liikuma kutsuvad algatused. Igaüks saab leida just talle sobiva võimaluse koguda liikumisminuteid ja -kilomeetreid ning parandada enesetunnet.»

Kogukonnad ja spordiliidud üle Eesti on korraldamas veebruari jooksul tasuta rahvamatku ja teisi põnevaid üritusi vabariigi terviseks. Ülevaate neist leiab liikumis­aasta veebilehelt.

24.–26. veebruaril ootavad rahvast terviserajad üle Eesti, et üheskoos tähistada tervisliku liikumisega Eesti sünnipäeva ja teha ringe ümber maakera, kogudes ühiselt liikumiskilomeetreid.

Sotsiaalmeedias saab 1.–14. veebruarini osaleda sõbrakuu loosimängus, mis kutsub õue jalutama või metsa matkama ning pildistama seal südamekujulisi objekte. Aktsioon toimub Facebooki ja Instagrami lehel «Liikumisaasta 2023».

Jaanuaris oli fookuses talverõõmude nautimine ja suusatamine. Eesti Suusaliidu, Eesti Terviserajad SA ja liikumisharrastuse kompetentsikeskuse koostöös korraldatud ettevõtmise «100 suusatundi» käigus andsid Eesti parimad suusa­treenerid suusaõpet rohkem kui tuhandele inimesele üle Eesti, suusatunde kogunes isegi 140.

«Heitliku ilma kiuste suutsid meie treenerid jagada paljudele lastele ja täiskasvanutele suusatarkust ning pakkuda neile rõõmu liikumisest. Lume puudumise tõttu ära jäänud suusatunnid püüame läbi viia siis, kui suusaradadele tekib lund,» ütles Eesti Suusaliidu tegevjuht Kristjan Koll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles