Pulles seab esikohale USAs peetavad võistlused

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mariel Merlii Pulles
Mariel Merlii Pulles Foto: Erakogu

Alaskal ülikooliharidust omandav suusataja Mariel Merlii Pulles on suurepärases hoos. Jaanuaris Lake Placidis toimunud universiaadil võitis Otepää vallast pärit neiu neli medalit.

Aastal 2019 immatrikuleeriti Pulles Alaska Fairbanksi ülikooli ärijuhtimise eriala üliõpilaseks. Ta tõdeb, et on Eesti tööturu jaoks ilmselt kadunud, kuigi plaanib sinimustvalge lipu all sünniriigi eest võistelda tippspordiaja lõpuni.

Samas julgustab ta kõiki spordiga pühendunult tegelevaid noori kaaluma võimalust USAs kõrgharidus omandada. «Kui sul on spordis head tulemused, maksab ülikool sinu eest õppemaksu ja tagab nii majutuse kui toidu. Mina olen nii-öelda täisprogrammi peal: ise pean tasuma vaid kindlustuse ja lennupiletite eest,» ütles Pulles.

«Eriala sain endale valida, teha tuli vaid inglise keele tasemetest ning üldist vaimset võimekust näitav test, eraldi sisseastumiskatseid siin pole. Õppeedukus peab muidugi ka hea olema, aga sportlasena olen nagunii juba pingutama harjunud,» lisas ta.

Kuna suusatajad on nii-öelda ülikooli palgal, paneb võistlusgraafiku neile kokku kohalik treener. «See, kas saan näiteks Eestit esindada Planicas toimuval MMil või Tallinna MK-etapil, ei sõltu ainult minu soovist,» selgitas Pulles. «Kuna USAs on ülikoolide vahel tihe konkurents ning üksteisega võisteldakse teatud tiitlite nimel, tuleb siinsed võistlused esikohale seada. Samas olen loomulikult valmis Eesti eest väljas olema, kui see mu graafikuga sobib.»

Kuklas on Pullesel ka unistus olümpiamängudest. Samas ei sõnasta ta seda endale eesmärgina, mille suunas iga päev töötada. «Kõik algab väikestest sammudest ning töö peab olema järjepidev.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles