Sotsiaaltöötaja peab olema ka diplomaat

Mati Määrits
, reporter
Copy
Teenetemärgi pälvinud Küllike Kaldoja on kogenud sotsiaaltöötaja.
Teenetemärgi pälvinud Küllike Kaldoja on kogenud sotsiaaltöötaja. Foto: Kanepi vallavalitsus

Presidendilt Eesti Punase Risti IV klassi teenetemärgi pälvinud Küllike Kaldoja esimene reaktsioon uudist kuuldes oli: "Päris ootamatu - ma ei taha säändseid asju!"

Jutuajamise jätkamiseks Kanepi valla sotsiaaltöötaja enne järgmist hommikut paraku võimalust ei leidnud, sest oli tööga hõivatud.

Eriti tuntud ja oodatud on Kaldoja endise Kõlleste valla piirkonnas, kus tegutseb tänase päevani. «Kui abi on vaja, siis tema aitab ja leiab alati lahenduse, küsimata, mis mina selle eest saan. Nali ja naer aitavad teda ka kõige keerulisemate olukordade juures,» on sotsiaaltöötajat iseloomustatud.

Agronoomiharidusega Küllike Kaldoja oli kohalikus kolhoosis osakonnajuhataja ning selle töö kaudu teadis kogukonda hästi. Sotsiaalnõunikuna Kõlleste vallavalitsuses alustas 1996. aasta juulikuus. 1991-1999 oli vallavolikogu liige ning seisis sotsiaalvaldkonna eest. Lisaks juhtis aastatel 1999-2014 Krootuse hooldekodu. Haldusreformi järgselt asus tööle ühinenud Kanepi valla sotsiaaltöö spetsialistina.

Maakohas töötades on Kaldoja  õppinud olema diplomaat: orienteerub võimusuhetes ja jääb ka keerukates olukordades erapooletuks. Maapiirkonna sotsiaaltöötajana on ta rohkem kogukonna liige kui ametnik, ta teab peast oma piirkonna iga vallaelaniku muresid ja rõõme.

Eesti sotsiaaltöö assotsiatsioon on Küllike Kaldojat tunnustanud elutöö tegija aunimetusega. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles