Ilmar Tagel: Põlvamaal napib sportimisvõimalusi

Mati Määrits
, reporter
Copy
Ilmar Tagel
Ilmar Tagel Foto: Arvo Meeks

Tänavuse liikumisaasta loosung on «Hakkame liigutama!». Veteransportlasena leian, et oleks tõesti viimane aeg seda tegema hakata. Selleks kohustavad meid juba 2015. aastal riigikogus vastu võetud Eesti spordipoliitika põhialused.

Nendega seati eesmärk, et aastal 2030 peab eestimaalaste vaimne ja kehaline tasakaal ning heaolu vastama Põhjamaade tasemele ning et Eestis on kehalist aktiivsust soodustav elukeskkond kaasnevate teenustega, mis toetavad inimeste tervena elatud eluea pikenemist ja eneseteostust ning majanduskasvu. Võin eksida, kuid olen arvamusel, et Põhjamaad on meil vahepeal kõvasti eest ära läinud.

Olukord on eriti kurb minu kodumaakonnas Põlvamaal. Riik ei ole aastate kestel pööranud tähelepanu spordibaaside väljaehitamisele. Nii anti Põlva riigigümnaasium ekspluatatsiooni spordihooneta. Kultuuriministeerium on meid seni ilma jätnud ka mitmeotstarbelisest jalgpalli sisehallist. Puudub võimalus harrastada sisetingimustes kehakultuuri. Seega peame leidma võimalusi treenimiseks Tartu, Võru ja Otepää spordibaasides. Seda eriti talvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles