Eesti saunatootjad ühinesid algatuses „Saunad Ukrainasse“

LEPM
Copy
Eesti saunatootjate esindajad allkirjastasid ühiste kavatsuste kokkuleppe 6. veebruaril.
Eesti saunatootjate esindajad allkirjastasid ühiste kavatsuste kokkuleppe 6. veebruaril. Foto: Projekt Saunad Ukrainasse

Eettevõtmise „Eesti Saun Ukrainasse“ ühe eestvedaja HUUM OÜ üleskutsel ühinesid Eesti saunatootjad algatusega saata Ukraina armeele kümme sauna- ja pesumaja kompleksi, mis suudaksid iga kuu kokku teenindada vähemalt 5000 võitlejat.

Iga Ukrainasse viidav saunakompleks luuakse koostöös konkreetsete Ukraina üksustega, et arvestada just nende vajadustega.

„Ukraina võitlus vabaduse eest on võitlus kogu vaba maailma eest. Igaühel on võimalik anda ka oma panus. Meie panustame võitlejate moraali tõstmisse ja võitlusvaimu toetamisse, luues tagalasse hädavajalikud pesemis- ja puhkevõimalused. Loodame, et algatusega liituvad peale Eesti ettevõtjate ja saunasõprade ka välismaised ettevõtted ja saunaliidud,“ ütles algatuse eestvedaja, Eesti kerisetootja HUUM OÜ juht Siim Nellis, kes vastutab kogu ettevõtmise tehnilise lahenduse eest.

6. veebruaril allkirjastasid ühiste kavatsuste kokkuleppe „Saunad Ukrainasse“ mitmed Eesti saunatootjad: HUUM, Iglusaun, Thermory, Auroom, Torm Metall, Eco Sauna, Saunasell ja Haljas Houses.

Algatuses „Saunad Ukrainasse“ osalejad panustavad ühistegevusse oma ressurssidega ja kutsuvad üles ettevõtteid ja fonde kõikjalt maailmast liituma. Ettevõtmise läbiviimiseks asutatakse eraldi MTÜ Saunad Ukrainasse, et kõikidel partneritel ja annetajatel oleks võimalik suure läbipaistvusega jälgida erinevaid tegevusi ja annetuste kasutamist. 

„Saunad Ukrainasse“ kasvas välja Kaitseliidu Toompea malevkonna, MTÜ Slava Ukraini ja HUUM OÜ ühisettevõtmisest „Eesti Saun Ukrainasse“, mille käigus projekteeriti, ehitati valmis ja viidi detsembris ühele Ukraina pataljonile kohale kolmest moodulist koosnev sauna- ja pesumaja kompleks. See pälvis tähelepanu nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt, leides äramainimist nii Forbes’is kui ka Eesti presidendi uusaastakõnes.

Sarnase kompleksi vajadus on aga ka teistel Ukraina rindeüksustel. Esimese saunakompleksi Ukrainasse jõudmise järel oli võitlejate tänulikkus suur ja tagasiside ülimalt positiivne. „On tavaline, et vahel me ei ole ennast pesnud juba kuu aega! Juba üksainus saunaskäik annab tagasi midagi inimlikku, mis kaob, kui oled päevade kaupa järjest suurtükitule all,“ rääkis Ukraina võitleja rindelt.

MTÜ Saunad Ukrainasse on kohal Euroopa Saunamaratonil 17.-18. veebruaril Otepääl ja organiseerib sümboolsel 23. veebruaril Saunapäeva Ukraina toetuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles