Kerkisid peretoetuste summad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Esimese ja teise lapse toetus ning üksikvanema lapse toetus on nüüd 80 eurot. Lapsetoetus alates kolmandast lapsest on endiselt 100 eurot.
Esimese ja teise lapse toetus ning üksikvanema lapse toetus on nüüd 80 eurot. Lapsetoetus alates kolmandast lapsest on endiselt 100 eurot. Foto: Arvo Meeks

Veebruaris makstakse esimest korda peretoetusi uutes summades.

Esimese ja teise lapse toetus ning üksikvanema lapse toetus on nüüd 80 eurot. Lapsetoetus alates kolmandast lapsest on endiselt 100 eurot. Lasterikka pere toetus kolme kuni kuue lapse eest on nüüd 650 eurot ning seitsme ja enama lapse eest 850 eurot. Jaanuari- ja veebruarikuu toetuste vahe makstakse tagasiulatuvalt hiljemalt 31. maiks.

Sotsiaalkindlustusameti hüvitiste osakonna juhataja Kati Kümnik kinnitas, et väljamaksed jätkuvad tavapäraselt neile lastele ja peredele, kes ka varem toetusi said.

«Erandid on need lastega pered, kus peretoetuste maksmine lõppes, kuna alla 19-aastased lapsed ei jätkanud õpinguid. Neil tekib taas õigus peretoetustele, mõnel juhul ka lasterikka pere toetusele. Samuti on erandiks pered, kus tekib õigus lasterikka pere toetuse sujuvaks lõpetamiseks. Nendel juhtudel teeme väljamaksed esimese kvartali eest tagasiulatuvalt hiljemalt 31. märtsiks,» selgitas Kümnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles