Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Põlvalane Külli Lokko juhendab üht Eesti parimatest kooridest.
Põlvalane Külli Lokko juhendab üht Eesti parimatest kooridest. Foto: Sille Annuk

Aasta kontsertkoori juhatab Külli Lokko

Eesti kooriühing kuulutas aasta kooriks kontsertkoorina Elleri tütarlastekoori, mida juhatab aastaid Põlva kultuurieluga seotud olnud Külli Lokko.

Tunnustuse pälvis kollektiiv eduka esinemise eest mitmel rahvusvahelisel koorikonkursil eelmisel aastal.

Panuse eest kultuuriruumi pälvis samasuguse tiitli ka I.N.T.A. segakoor, kes saavutas eelmisel aastal segakooride võistulaulmisel B-kategoorias esimese koha.

Kaheteistkümnele tiitlile kandideeris kokku 62 nominenti, valiku tegi kooriühingu muusikanõukogu. LEPM

Selgus Peri oja süvendaja

Põlva vallavalitsus kuulutas hiljuti välja riigihanke Peri oja paisutatud osa süvendamiseks. Laekus üheksa pakkumust, millest edukaks tunnistati ASi Kurmik pakkumus. Selle maksumus on ilma käibemaksuta 12 600 eurot (15 120 eurot koos käibemaksuga). LEPM

Matkasari tutvustab veskeid

Tänavuse liikumisaasta puhul saab Räpina vallas teoks matkasari «Võhandu veskid».

Esimene matk saab alguse 19. veebruaril Leevi rahvamaja juures. Külastatakse Leevi ja Ojasuu veskikohti, kus matkajuht vestab lugusid ajaloost.

Kuna ees seisab vastlapäev, lastakse ka vastlaliugu ja süüakse vastlakukleid. LEPM

Leevi hooldekodu läbib värskenduskuuri

Leevi hooldekodus muutuvad elu- ja töötingimused Euroopa Liidu toetuse abil peagi paremaks. Hiljemalt aasta lõpuks on seal plaanis nüüdisajastada kanalisatsioonisüsteemi, et tõkestada nakkushaiguste levikut. Energiatõhususe suurendamiseks on aga kavas soojustada vundament ja fassaad.

Töid rahastatakse Euroopa taaste­abist riigi tugiteenuste keskuse ja sotsiaalministeeriumi kaudu. Abikõlblikud kogukulud on kanalisatsiooni uuendamise projektis 24 000 eurot ning vundamendi ja fassaadi soojustamises 100 000 eurot. Toetuse määr on mõlemas projektis sada protsenti. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles