Põlvas jälgivad rasedaid kohalikud asjatundjad

Jaanika Elias
, reporter
Copy
Põlva ämmaemandus- ja günekoloogiakeskuse osakonnajuhataja Doris Dmitrovski sõnul saab lapseootel naine nende juures ära teha pea kõik vajalikud protseduurid.
Põlva ämmaemandus- ja günekoloogiakeskuse osakonnajuhataja Doris Dmitrovski sõnul saab lapseootel naine nende juures ära teha pea kõik vajalikud protseduurid. Foto: Jaanika Elias

Kui 2019. aasta detsembris Põlva haigla sünnitusosakond suleti, jäi paljudele valearusaam, et naised ei saa Põlvas enam käia ka ämmaemanda või günekoloogi vastuvõtul. Tegelikult see niimoodi ei ole, sest jaanuarist 2020 on Põlvas avatud ämmaemandus- ja günekoloogiakeskus.

«Paljudele naistele tuleb üllatusena, kui nad kuulevad, et Põlvas saab iga-aastaseid rutiinseid günekoloogilisi läbivaatusi teha ja raseduse lõpuni võib ka jälgimisel olla,» rääkis keskuse osakonnajuhataja Doris Dmitrovski. Mõnedki Põlvamaa rasedad on aga tema sõnul just teadmatuse tõttu mujal arvel.

«Asusime varemgi samades ruumides, nüüd on varasemad sünnitustoad muudetud arstide puhkeruumideks ja ka nimetus muutus. Lisaks on ämmaemandus- ja günekoloogiakeskuses noorte­kabinet, kuhu võivad naistearsti juurde kontrollile minna naised vanuses kuni 27 eluaastat,» täpsustas Dmitrovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles