Parksepa ja Tõrva õpilaste kõned liigutasid peo korraldajaid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Parksepa kooli õpilastest osalesid võistlusel Miia Haak (vasakult), Laura Potter, Otto Simon Süving, Helena Karu, samuti Braian Tsirk, kes pildilt puudub. Potter ja Süving jõudsid 30 parema sekka.
Parksepa kooli õpilastest osalesid võistlusel Miia Haak (vasakult), Laura Potter, Otto Simon Süving, Helena Karu, samuti Braian Tsirk, kes pildilt puudub. Potter ja Süving jõudsid 30 parema sekka. Foto: Ene Kärg/Parksepa Keskkool

Tänavu aset leidva 13. noorte laulu- ja tantsupeo korraldustoimkond kutsus noori vanuses 7–27 eluaastat kirjutama eestikeelset kõnet teemal «Püha on maa», mis on sel suvel toimuva peo juhtmõte.

Kokku laekus võistlusele 112 kõnet, mida lugesid žürii ning laulu- ja tantsupeo kunstiline toimkond. Välja valiti 33 tööd, mille autorid kutsuti Tallinnasse muusika- ja balletiakadeemia suurde kammersaali oma kõnet ette lugema.

Võru vallas asuvast Parksepa keskkoolist saadeti võistlusele viis 6. klassi õpilase tööd. Nendest lausa kaks valiti parimate hulka ja nii saidki Laura Potter (pildil vasakult teine) ja Otto Simon Süving oma kõne pealinnas ette kanda. Lisaks kõne esitajatele olid võistluse lõpugalale kutsutud kõik kõnede kirjutajad ja nii käisid seal ka Miia Haak (vasakul) ja Helena Karu. Veel osales Parksepa koolist konkursil Braian Tsirk.

Samuti pääses Lõuna-Eestist parimate sekka Tõrva gümnaasiumi abituriendi Kärt Karu töö. Tema juhendaja oli Ulvi Karu.

Konkursi korraldajate sõnul oli suur au kuulata noorte inimeste sügavaid ja pühalikke mõtteid teemal «Püha on maa». Parimaid kõnesid kasutatakse 13. noorte laulu- ja tantsupeo vahetekstides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles