TalTech kutsub lõunaeestlasi avatud uste päevale

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tallinna Tehnikaülikooli üks õppe- ja teadushoone Ehituse Mäemaja.
Tallinna Tehnikaülikooli üks õppe- ja teadushoone Ehituse Mäemaja. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Kuni 14. veebruari südaööni saab registreeruda bussidele, mis viivad veebruari viimasel päeval TalTechi avatud uste päevale erialade ja võimalustega tutvuma.

Keskkonna säästmiseks pakub TalTech tasuta transporti vaid neist suundadest, kust on tulijaid vähemalt 30 – seejuures saab peale ja maha ka teele jäävatest asulatest. 

«Tavaliselt on olnud nii, et tellime Tartust Tallinna suunal ühe bussi ja kõik, kes on siis huvilised Võrust, Otepäält jne pääsevad sinna peale,» märkis TalTechi ürituskorraldusspetsialist Martin Kriisemann.  «Soovitan haarata kaasa ka sõbrad ja koolikaaslased. Hulgakesti huvitavam nii Tallinna sõita kui ka avatud uste päeval osaleda. Kui Valgast tuleks 30 huvilist kokku, siis saaksime bussi tellida, mis viiks otse piirilinnast Tallinna.»

Tehnikaülikooli avatud uste päev on 28. veebruaril ning siis saab osaleda eriala- ja tudengielumessil, külastada laboreid, kuulata loenguid, võtta osa töötubadest ja ringkäikudest. Näiteks saavad noored minna külla iseauto töökotta ja tutvuda retro-elektrisõidukiga. Ehitusinsenerid räägivad, kuidas vabrikus toodetud mooduleid kasutades uuendada vanemaid maju liginullenergiahooneteks. Loodusteaduskonnas saab teada, mis rolli mängib atmosfääri ja maailmamere koosmõju kliimale. Samuti saab kiigata TalTechi ühiselamutuppa.

Uksed avab TalTechi inseneri-, IT-, majandus- ja loodusteaduskond. Samuti saab sisseastumisinfot Virumaa, Tartu ja Kuressaare kolledžite ning Eesti Mereakadeemia kohta.

Tasuta bussidele saab end registreerida 14. veebruari südaööni ning siis selguvad täpsemad marsruudid.

Töötubadesse, ekskursioonidele ning loengutesse registreerumine algab 21. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles