Ühiskontserdile panid punkti õpetajad

Copy
Üllatusesinejad olid seekord Tõrva muusikakooli õpetajad Jana Vagula (vasakult), Bert Langeler, Mati Mölder ja Anton Kogan.
Üllatusesinejad olid seekord Tõrva muusikakooli õpetajad Jana Vagula (vasakult), Bert Langeler, Mati Mölder ja Anton Kogan. Foto: Vello Jaska

Tõrva kirik-kammersaalis leidis aset Mulgimaal tegutsevate muusikakoolide õpilaste sõpruskontsert.

Kava oli kokku pandud Abja, Karksi-Nuia, Tõrva muusikakooli ning Tarvastu muusika- ja kunstikooli esinemisnumbritest. Muusikalisi elamusi pakkusid nii solistid kui ka ansamblid.

Kontsert oli üsna pikk. Meelde jäid väga head noored pianistid Abja, Tõrva ja Tarvastu koolist, põnevad ansamblikoosseisud Tarvastu, Karksi-Nuia ja Abja koolist, samuti Tõrva noored puhkpilli- ja kandlemängijad, juba vilunud viiuldajad ja kitarristid. Kontserdi lõpus esinesid üllatusnumbriga kohaliku muusikakooli õpetajad.

Traditsiooni algus

«Seekordne sõpruskoolide kohtumine Tõrvas on juba viieteistkümnes,» andis teada Tõrva muusikakooli direktor Thea Leitmaa. «2007. aasta veebruaris kogunesid meie kirik-kammersaali kolme Mulgimaa muusikakooli õpetajad ja õpilased, et meenutada ühise kontserdiga Tõrva muusikakooli rajajat ja endist direktorit Aino Orgset. Sellest päevast sai alguse tugev sõpruskoolide traditsioon, mis liidab nüüd kõiki Mulgimaal tegutsevaid muusikakoole, mida on kokku neli.»

Jaana Tarkus-Kõiv, lapsevanem

«Olen lausa üllatunud, et meie piirkonnas on sellised tugevad muusikakoolid ja nii pädevad õpetajad, kes suudavad meie lapsed nii hästi pilli mängima õpetada.»

Leitmaa rääkis sellestki, kuidas nende koolis esinejad välja valiti. «Käisin tunde külastamas ja kuulsin nii toredaid lugusid, mida õpilased harjutasid. Palusin siis õpetajatel neid veel viimistleda ja esinemisküpseks seada. Ilusat muusikat, mis väärib publiku ette toomist, oli palju. Kõik tublid noored said esinemisvõimaluse.»

Pärast kontserti paluti kõiki esinejaid ja nende õpetajaid kohvikusse muljeid vahetama.

Meeldiv üllatus

Abjast kohale tulnud lapsevanem Jaana Tarkus-Kõiv tunnistas, et oli sellisel sõpruskontserdil esimest korda. «Olen lausa üllatunud, et meie piirkonnas on sellised tugevad muusikakoolid ja nii pädevad õpetajad, kes suudavad meie lapsed nii hästi pilli mängima õpetada,» tunnustas ta pedagooge.

Publiku seas viibinud Helme kiriku õpetaja Arvo Lasting ütles, et selline sõprus, mida seob muusika, on kõige püsivam ja viljakam.

Ürituselt lahkudes lubas Tarvastu muusika- ja kunstikooli direktor Karl Kirt, et järgmine taoline kohtumine on kevadel Tarvastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles