Otepää kultuurikeskused said kaks uut töötajat

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kaisa Areng (vasakul) ja Margit Tali.
Kaisa Areng (vasakul) ja Margit Tali. Foto: Alan Prosa, erakogu/fotomontaaž

Veebruarist on ühendasutuses Otepää Kultuurikeskused tööl uus loomejuht Kaisa Areng. Otepää gümnaasiumi lõpetas ta 2007. aastal. Tartu kutsehariduskeskuses on ta lõpetanud kelneri eriala ning praegu on pooleli õpingud Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias lavastuskorralduse erialal.

Areng on varem töötanud teenindusvaldkonnas nii Eestis kui ka välismaal. Viimased kaheksa aastat on ta olnud teatris Vanemuine inspitsient ehk etenduse juht ja lavastaja abi.

«Olen Otepääl kasvanud ja elan siin ka praegu. Otepää on just see paik, kus tahan oma kanda kinnitada ja lapsi kasvatada – see on ka põhjus, miks teatrist ära tulin ja nüüd kodulinnas loomejuhi kohale kandideerisin,» sõnas Kaisa Areng.

Loomejuhi põhilised tööülesanded on planeerida, juhtida ja lavastada kultuurisündmusi lähtuvalt kohalikust kultuuriruumist ja traditsioonidest.

Otepää Kultuurikeskustes loodi eelmisel aastal aga ka uus ametikoht – kultuurikeskuste administraator. Sellele sobiva inimese leidmiseks korraldati eelmise aasta lõpus konkurss. Administraatoriks valiti Margit Illingworth, kes rohkem tuntud artistinimega Margit Tali.

Kohalikud teavad teda eelkõige kui lauljat, koos oma bändiga on ta Otepääl pidanud laste laulustuudiot. Varem on ta töötanud Tartumaal Kammeri koolis muusikaõpetajana, ta on ka Otepää talveöölaulupeo üks korraldajatest algusest peale. Samuti on ta töötanud raadios Ring FM saatejuhina.

Margit Illingworth on lõpetanud Otepää muusikakooli ning Elva täiskasvanute gümnaasiumi. Praegu õpib temagi Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias, ent koolimuusika erialal. «Otepää on ja jääb minu koduks – isegi siis, kui elan kusagil mujal. Seetõttu soovisingi tagasi juurte juurde tulla ja panustada kodukoha kultuuriellu,» ütles ta.

Administraatoril tuleb kaasa lüüa kultuurisündmuste korraldamisel, koguda kultuuriinfot ja jagada seda mitmesugustes kanalites ja võrgustikes ning kujundada reklaamplakateid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles