Valgast on saanud Lõuna-Eesti narkopesa (1)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Lõuna ringkonnaprokuratuuris 2018. aastast narkokuritegudega tegelev Ülle Hõrak tõdes, et alanud kohtuprotsess Valga-Valka narkodiilerite üle on tema karjääri üks mahukamaid.

 

 
Lõuna ringkonnaprokuratuuris 2018. aastast narkokuritegudega tegelev Ülle Hõrak tõdes, et alanud kohtuprotsess Valga-Valka narkodiilerite üle on tema karjääri üks mahukamaid.    Foto: Sille Annuk

Valgas kohtu ette toodud Eesti-Läti narkojõuk suutis paari aastaga kasvatada oma keelatud äri mõõtmetesse, mis pani kogenud Lõuna-Eesti narkoprokuröril kulmud kerkima. Gängi valdustest kahe aasta jooksul läbi käinud kanepist jätkunuks, et kõik Valgamaa elanikud end korra pilve saanuks tõmmata, ja jäänuks ülegi.

«Käimasolev protsess, mis Valga kohtumajas algas, on minu kohtupraktikas ja kahtlemata ka Valga maakonnas üks mahukamaid,» ütles Lõuna ringkonnaprokurör Ülle Hõrak. «Mahukus tuleb eelkõige sellest, et süüdistatavaid on 11, kellest viis on vahi all.»

Kahe nädala eest Valgas ja Tartus alanud kohtupidamine käib 2021. aasta aprillis Valgas suure politseioperatsiooni tulemusel tabatud kuritegeliku grupi liikmete üle. Süüdistuse kohaselt käis nende käest vähem kui kahe aasta jooksul läbi üle 24 kilogrammi kanepit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles