Minister: Iga inimese eest omavalitsus hooldekodu tasu ei maksa

Mati Määrits
, reporter
Copy
Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo (vasakult kolmas) rõhutas kohtumisel Põlvamaa sotsiaaltöötajate ja hooldekodude juhtidega, et kõige tähtsam on mõtteviisi muutus. Tema paremal käel istub Põlva vallavanem Martti Rõigas.
Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo (vasakult kolmas) rõhutas kohtumisel Põlvamaa sotsiaaltöötajate ja hooldekodude juhtidega, et kõige tähtsam on mõtteviisi muutus. Tema paremal käel istub Põlva vallavanem Martti Rõigas. Foto: Mati Määrits

Põlvamaa sotsiaaltöötajate ja hooldekodude juhtidega kohtunud sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo sõnutsi võimaldavad sotsiaalsfääri lisanduvad kümned miljonid eurod tõsta hooldustöötajate palka ja vähendada nende koormust. Lisatasu maksmise kohustusest see aga klientide omakseid automaatselt ei vabasta.

Ministri kinnitusel on hooldereformi käimalükkamiseks tänavu teisel poolaastal täiendavalt ette nähtud 40 miljonit ning järgmisel aastal 57 miljonit eurot. «Hooldekodu töötajate töötasule ning töövahenditele kulub edaspidi eelarvelisest ühe koha maksumusest 50 protsenti, eluaseme ja toitlustamise kulud aga jäävad inimese enda kanda,» täpsustas minister. Küll on aga nende tasumiseks võimalik saada tuge omavalitsuselt, kui inimene vajab üldhooldusteenust.

Oma aja ära elanud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles