Taas selgub parim puitmööblimeister

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa kutseõppekeskus
Valgamaa kutseõppekeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa kutseõppekeskuses toimub 13.–15. märtsil Eeasti noorte mööblitislerite kutsevõistlus, mille võitja saab võimaluse näidata oma oskusi ja esindada Eestit oktoobris Belgias toimuval rahvusvahelisel kutsemeistrivõistlusel EuroSkills 2012. Lisaks autasustatakse ka kutseõppeasutust, kus õpib võistluse võitja – asutusele antakse Eesti Mööblitootjate Liidu rändauhind.

Võistlejad peavad 18 tunni ehk kolme päeva jooksul valmistama laekataolise kõnepuldi, millel on ees uks. Materjaliks kasutatakse liimpuitu, servamata lauda ja vineeri; terve mööblidetail tuleb kasepuidust ning kõik materjalid annavad võistlejatele korraldajad.

Töö peab olema valmistatud täpselt etteantud mõõtude ja joonise järgi, võistlejate käsutusse antakse mitmed erinevad seadmed ja pingid. Seega peab edukaks ülesande sooritamiseks oskama võistleja lugeda jooniseid, mõista juhiseid, kasutada masinaid, valmistada seotisi ning tundma materjale ja protsesse.

Võistlejate kasutada on vastvalminud Valgamaa kutseõppekeskuse uus tisleritöökoda, kus loodud nüüdisaegsed võimalused tisleritöödeks.

Tislerite jõuproovist võtab osa seitse võistlejat erinevast koolist.

Kutsevõistlust korraldab Sihtasutus Innove koostöös Valgamaa Kutseõppekeskuse ja Eesti Mööblitootjate Liiduga, kellest viimane töötas välja ka noortele võistlejatele pakutava ülesande. Võistlust rahastab Euroopa Sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles