Lõplik ⟩ Tartu maraton toimub täispikkuses

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tartu maratoni täispikk sõit toimub 19. veebruaril
Tartu maratoni täispikk sõit toimub 19. veebruaril Foto: Arvo Meeks

Teisipäeva pärastlõunal saabus ametlik kinnitus, et 49. Tartu maratoni põhisõidud (63 ja 31 kilomeetrit) toimuvad eeloleval pühapäeval, 19. veebruaril originaalrajal Otepäält Elvasse.

Maratoni peakorraldaja Indrek Kelk ütles, et maraton toimub täispikkuses originaalrajal Otepäält Elvasse algse programmi järgi. Otsus langetati täna ennelõunasel koosolekul pärast viimase ilmaprognoosi läbivaatamist.

«Ennustus näitab, et täna on viimane tõeliselt soe päev ja raja olukord enam kehvemaks ei lähe. Nädalavahetusel on oodata 10–15 sentimeetrit lumelisa, mis teeb loodetavasti ka kehvemad rajaosad paremaks,» täpsustas peakorraldaja.

Korraldajatele on seni valmistanud kõige rohkem muret täispika raja viimane lõik Hellenurmest Elvasse. Seal on lumekiht kõige õhem. «Tegelikult on ka selle lõpuosast umbes üheksa kilomeetrit täitsa heas seisus. Kehvem seis on umbes ühel kilomeetril, aga ka seal on võimalik suuskadega teed leida. Otsustasime, et pole õige ohverdada 15 kilomeetrit head suusarada mõnesaja meetri pärast. Kasutame maksimaalselt ära, mis meil on,» lausus Kelk.

Kuigi korraldajad pikendasid soodushinnaga registreerumise aega, pole osalejaskond viimasel ajal märkimisväärselt kosunud. «Praeguse seisuga läheb maratoni starti 3250 inimest. Järgmise 24 tunni jooksul ootame lisa. Eks paljud ootasidki seda meie tänast otsust,» ütles Kelk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles