Koolitants jõuab Lõuna-Eestisse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Koolitantsu maakondlik kontsert kolm aastat tagasi Valgas
Koolitantsu maakondlik kontsert kolm aastat tagasi Valgas Foto: Arved Breidaks

Festival Koolitants jõuab sel hooajal traditsiooniliselt oma tantsupäevade, kinoseansside ja etendustega lavadele ja teatrisaalidesse üle Eesti ning esimest korda oma ajaloos ka väljapoole.

Jaanuaris toimusid konkursid Koolitantsu Kompanii kolmeteistkümnendasse lendu. Sündimas on põnev koostöö Šotimaa rahvusliku noorte tantsukompaniiga, kus juba suveks valmivad ühistöös kolm lühilavastust, mis etenduvad nii Eestis kui ka Šotimaal. Proovid ja etendused toimuvad kevadtalvel Tallinnas ning lõpevad suvel Glasgow’s ja Edinburghis.

Tantsupäevad jõuavad publikuni jaanuarist kuni maini, taas kord kolmeetapilisena. Esmalt saavad teoks maakondlikud tantsupäevad, kus lavadele on oodatud kõik noored tantsuhuvilised nii tantsu- kui ka üldhariduskoolidest.

Sel nädalal leiavad maakondlikud tantsupäevad aset Lõuna-Eestis. Laupäeval on Valga kultuurikeskuses Valgamaa tantsupäev, pühapäeval Võru kultuurimajas Kannel aga Võru- ja Põlvamaa tantsupäev.

Valiku piirkondlikele tantsupäevadele pääsejate osas teeb maakondlike tantsupäevade põhjal žürii ning lisaks toimuvad ka vestlusringid juhendajatega.

Seejärel toimuvatel piirkondlikel tantsupäevadel teevad osalejatest valiku ka sel aastal festivali kunstilised juhid ning Eesti noorte tantsu ühingu noortežürii, otsustades, kellel avaneb võimalus esineda lõppkontserdil Ugala teatris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles