Ülemsootska talu võõrustab festivali

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Teiste seas astub üles ka ansambel Elephants From Neptune.
Teiste seas astub üles ka ansambel Elephants From Neptune. Foto: Gerli Tooming/Festival Võnge

Igal aastal uude toimumispaika rändav kultuurifestival Võnge jõuab tänavu 6.–8. juulil Setomaale Anzelika mahetallu, mille perenaine on Setomaa ülemsootska Anzelika Gomozova.

Teatavaks on saanud kolmandik artistidest, kes sel suvel festivalil üles astuvad. Välisriikidest on saabumas Sevdaliza (Iraan/Holland), Rosie Carney (Iirimaa), German Superfin (Läti) ning Cédric Hanriot (Prantsusmaa). Eesti muusikutest esinevad aga näiteks Orelipoiss, Elephants From Neptune, Florian Wahl, Oopus, Säm, The Boondocks ja Shira.

Pärast 13-aastast pausi on taas lavalaudadel ka Eesti indie-roki punt Claire’s Birthday eesotsas Vaiko Eplikuga.

Esimest korda vältab festival kolm päeva jutti. Esimese päeva õhtul kaiguvad Setomaa ürgsete metsade vahel vaid kõige helgemad noodid ja pehmemad meloodiad. Teisel-kolmandal päeval täituvad Kagu-Eesti kuppelväljad juba mitmekesisema muusikakokteili ja just Võnkele omase õdusa meluga. Nii reede kui laupäeva põhiprogramm saab alguse pärastlõunal ja võngub pilkasesse pimedusse välja.

Kolme festivalipäeva jooksul astub kahel suurel traditsioonilisel ja mitmel pisemal laval üles rahvusvaheline ning multižanriline seltskond.

Lähemate kuude jooksul saavad teatavaks veel paarkümmend artisti ja tosinkond diskorit nii Eestist kui mujalt maailmast, kes võnkujaid suvel rõõmustavad. Lisaks muusikale kostitab festival külalisi maitseelamustega. Pisikesi ootab Võnkel spetsiaalselt neiks kolmeks päevaks loodav mängumaa ning põhjalik eriprogramm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles