Olematu kütte eest tuleb maksta kopsakat tasu

Mati Määrits
, reporter
Copy
Pärast arvete tasumist jäi Galina Saaremetsal elamiseks 118 eurot.
Pärast arvete tasumist jäi Galina Saaremetsal elamiseks 118 eurot. Foto: Mati Määrits

Põlvamaal Ahjal elava pensionäri Galina Saaremetsa pähe ei mahu, miks peab ta tasuma keskkütte eest üle saja euro, kui kütab korterit elektriga. Korteriühistu juhtkond seevastu toetub seadusesätetele ja kohtulahenditele, mille kohaselt peavad ühistu liikmed katma kulusid solidaarselt.

Kunagise Ahja söökla juhataja Galina Saaremetsa (71) elu muutus majanduslikult keerukaks pärast abikaasa kaotust 2005. aastal. «Jamad algasid 2014. aastal, mil jäin ühistule keskkütte eest kahe kuu jagu võlgu. Nemad ei öelnud mulle enne midagi, kui tuli kiri, et paneme sul kütte kinni. Ei antud isegi võimalust küsida raha lastelt või emalt. Ostsin siis elektriradikad ja hakkasin nendega kütma. Pärast lõigati mu korterist torud ka välja,» rääkis naine.

Korteriühistu (KÜ) Ahja Nooruse 2 on eriline selle poolest, et suur osa majast kuulub praegusele Põlva vallale, sest seal paiknesid ambulatoorium, hooldekodu, söökla ja sotsiaalkorterid. Seetõttu oli Saaremetsa võla tekkimise ajal ühistu juhatuses ka tookordne Ahja vallavanem Peeter Sibul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles