Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kohtumine leidis aset Võru kultuurimajas Kannel.
Kohtumine leidis aset Võru kultuurimajas Kannel. Foto: Arvo Meeks

Ettevõtjad kohtusid Kandles

Võru kultuurimajas Kannel korraldati 9. veebruaril infopäev ettevõtjatele. Fookuses olid kavandatavad ja peagi avanevad toetusmeetmed. Osales pea sadakond ettevõtjat, aga ka ettevõtluskonsultandid ning huvilised üle Kagu-Eesti.

Euroopa finantsperioodi vahetumine tõstis esmatähtsaks uute tehnoloogiate kasutuselevõtu, IT-lahenduste juurutamise ning tõhususe ja rohepöörde. «Kui näiteks varem oli meile oluline maaettevõtluse mitmekesisemaks muutmine, siis praegu on tähtis ettevõtete konkurentsivõime tõus ja hästi tasustatud töökohad,» võttis olukorra kokku Allar Korjas maaeluministeeriumist.

Mitmed ettekandjad tõid esile arenduskeskuste, sealhulgas Võrumaa arenduskeskuse olulist rolli ettevõtjate toetamisel. «Arenduskeskus võiks olla ettevõtja esimene partner,» ütles Kaarel Lehtsalu majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist. Tema kolleeg Kaie Nurmik lisas: «Arenduskeskuse ettevõtluskonsultant tunneb kohapealset ettevõtlust ja oskab pakkuda võimalusi, et ettevõtja ei peaks ise meeletus võimaluste rägastikus ekslema.» LEPM

Algas noorte esseekonkurss

Europe Directi Lõuna-Eesti Võru infokeskus kutsub Võrumaa koolinoori jagama oma mõtteid esseekonkursil «Minu Euroopa».

Tööde esitamise tähtaeg on 10. märts. Need tuleb saata Võru kontaktpunkti juhataja Astrid Oru e-posti aadressile märgusõnaga «Essee». Lisada tuleb autori ees- ja perekonnanimi, klass, kool ja juhendaja nimi. Töö maht peaks olema umbes tuhat sõna. Üks autor saab esitada konkursile ühe essee.

Konkursi võidutöö avaldatakse Euroopa Liidule pühendatud erilehes.

Meeldejäävate esseede autoritele ja nende juhendajatele on välja pandud auhinnad. LEPM

Pärandi hoidmine tõi Setomaale kaks tunnustust

Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit tunnustas Tallinnas Õpetajate majas pärandihoidjaid. Tänupeol anti üle Pärandihoidja aastaauhinnad ja noore meistri preemia, kuulutati välja maakonnategu ja parim näitus rahvakunstigaleriis ning tunnustati eelmisel aastal silma paistnud ettevõtmisi ja edukaid meistreid.

Seto rahvuslike käsitöötraditsioonide alalhoidmise ja edendamise eest sai pärandihoidja tiitli Ingrit Kala. Ka tunnustus «Maakonnategu 2022» tuli Setomaale – selle sai selle Seto Käsitüü Kogo raamatu «Seto rahvarõivad» eest.

Pärandihoidja on Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu ning Eesti rahvakultuuri keskuse välja antav aastaauhind esemelise rahvakunsti alalhoidmise ja edasiarendamise eest, elutöö või aasta jooksul saavutatud silmapaistvate tulemuste eest. Auhinda antakse välja aastast 1998. Pärandihoidja tiitliga kaasnevad rahaline preemia Eesti Kultuurkapitalilt ja Meelis Kriguli keraamiline kauss. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles