Eestlastel on taas head võimalused Tartu Maratoni võitmiseks (1)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
48. Tartu maratoni start eelmisel aastal.
48. Tartu maratoni start eelmisel aastal. Foto: Hendrik Osula

Pühapäeval toimuva Tartu Maratoni 63-kilomeetrise põhidistantsi peafavoriidid on eestlased. Stardis on eelmisel aastal kiireimate eestlaste hulgas lõpetanud Henri Roos ning Kalev Ermits. Naistest on maratonile tulemas mitmekordne olümpiavõitja Justyna Kowalczyk-Tekieli (POL) ning kolmekordne Tartu Maratoni võitja Tatjana Mannima.

Üle-eelmisel aastal läks Tartu Maratoni võit 16-aastase vahe järel taas eestlasele – Mart Kevin Põllustele. Eelmisel aastal kuulus Tartu Maraton Visma Ski Classics Pro Tour sarja ning esimene eestlane, Henri Roos, lõpetas 48. kohaga. Tänavu Tartu Maraton majanduslikel põhjustel pikamaasuusatamise profisarja ei kuulu, mis tähendab, et välismaa konkurendid osalevad nädalavahetusel Rootsis Ski Classics Pro Touri sarjas.

Põhilised esikohapretendendid on tänavu: parima eestlasena 48. Tartu Maratoni lõpetanud Henri Roos ning endine laskesuusataja Kalev Ermits. Naistest on stardijoonel mitmekordne olümpiavõitja Justyna Kowalczyk-Tekieli ning talle saab kõvaks konkurendiks olema Tartu Maratoni kolmekordne võitja Tatjana Mannima.

«Sellel aastal tõesti on väga suure tõenäosusega näha eestlasi poodiumi kõrgeimatel astmetel. Seetõttu on ka pealtvaatajatel kindlasti põhjust tulla raja äärde omadele kaasa elama,» ütles Tartu Maratoni peakorraldaja Indrek Kelk.

Reede hommiku seisuga on end 49. Tartu Maratonile kirja pannud 3452 inimest. Suusapeo 63 km distants stardib pühapäeval Otepäält kell 9. Lühema ehk 31 km suusatajad saavad Arulast lähte kell 12.30.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles