Meistritiitleid tuli nii Võrru kui Valka

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Kristjan Timuska (keskel) tõi Võru klubile meistritiitli kõrgushüppes.
Kristjan Timuska (keskel) tõi Võru klubile meistritiitli kõrgushüppes. Foto: Eesti Kergejõustikuliit
  • Võru klubi Lõunalõvi esindajad võitsid Eesti meistrivõistlustel üheksa medalit.
  • Kristjan Timuska ja Miia Tillmann tõid Võrru meistritiitlid.
  • Meistriks tuli ka Maret-Spordi esindaja Kristella Tiri.

Eesti noorte sisekergejõustiku meistrivõistlustel osales üle poole tuhande sportlase, seega oli üle mitme aasta jälle koos kogu riigi paremik. Võrru tuli kaks meistritiitlit, Valka üks.

Võru klubi Lõunalõvi noored tõid Eestimaa kagunurka üheksa medalit, millest kaks olid kuldsed, neli hõbedased ja kaks pronksikarva. Nagu tõdes klubi eestvedaja ja treener Heini Allikvee, võib sellist medalite hulka pidada klubi puhul tavapäraseks. «Eks meil mõnikord on ka halvemini läinud, aga vahel ka paremini.»

Võru klubile kaks kulda

Meistritiitli tõid Võru klubile U20 vanuseklassis võistelnud Kristjan Timuska kõrgushüppes ja Miia Tillmann sama vanuseklassi neidude teivashüppes. Lisaks võitis Tartus Hugo Treffneri gümnaasiumis õppiv ja Harry Lembergi käe all treeniv Tillmann 60 meetri tõkkejooksus hõbemedali. 60 meetri jooksus oli neiu viies. Allikvee sõnul on Tillmann sedavõrd võimekas, et võib teivashüppes medali võita ka sel nädalal peetavatel täiskasvanute Eesti meistrivõistlustel.

Kuigi Timuska ongi spetsialiseerunud kõrgushüppele, oli tema meistritiitel Allikveele meeldiv üllatus, mille võitmisele aitas paraku kaasa ka ühe tugeva konkurendi ebaõnn, kes end vigastas. Kui seekord tuli meistritiitel 1.99ga, siis mehe isiklik rekord on 2.03. 60 meetri tõkkejooksus oli Kristjan Timuska kuues.

Kaks hõbedat võitis Lõunalõvile U20 vanuseklassis Franz Krull: 60 meetri tõkkejooksus ja kolmikhüppes. Kuigi noormees tegi tubli võistluse, tunnistas Allikvee, et ootas Krullilt tema võimeid arvestades kaht meistritiitlit. «Aga ka temal on täiskasvanute meistrivõistlustel head medalivõimalused,» lisas ta.

Kristen Robin Mast võitis hõbemedali aga U18 vanuseklassi kõrgushüppes.

Kuigi Timuska ongi spetsialiseerunud kõrgushüppele, oli tema meistritiitel treener Allikveele meeldiv üllatus.

Pronksmedalid tõid Võru klubile Sten Leppoja U18 vanuseklassi 60 meetri jooksus, Tartus õppiv Tõnis Timmi kolmikhüppes ja Antsla neiu Sandra Rumask U20 vanuseklassi kaugushüppes.

Valga klubi neiu Kristella Tiri (keskel) tegi kuulitõukes tuule alla kõigile konkurentidele.
Valga klubi neiu Kristella Tiri (keskel) tegi kuulitõukes tuule alla kõigile konkurentidele. Foto: Eesti Kergejõustikuliit

Valgalanna näitas võimu kuulitõukes

Valga klubi Maret-Sport noored teenisid kaks medalit. Meistritiitli võitis Kristella Tiri U18 vanuseklassi kuulitõukes.

Carmen Rääk jooksis end aga U20 vanuseklassis 1500 meetri jooksus pronksile. Tubli soorituse tegi neiu ka 800 meetri jooksus, saades 4. koha. Rääk võistles koduklubi eest 4 x 200 meetri teatejooksuski. Seal sai võistkond, kuhu kuulusid veel Elis Hain, Melani Taniel ning Käroli Kõvask, 5. koha. Seejuures sai Taniel 5. koha ka 400 meetri jooksus.

Noormeeste U20 vanuseklassi teatejooksus jäi aga Maret-Spordi tiim, kuhu kuulusid Roman Tanin, Mark Azarevitš, Taivo Muusikus ja Dan Šemeljov, napilt medalita, saades 4. koha. Tanin jõudis esikuuikusse ka kolmikhüppes, saades sel alal 5. koha.

Maret-Spordi treener Anneli Taul tõdes, et sportlaste saavutusega võib üldjoontes rahule jääda, kuigi oli ka ebaõnnestumisi ning võistluseelseid haigestumisi


Kahel korral jõudis Maret-Spordi esindajatest esikuuikusse veel Markko Gerassimov, kes sai U20 vanuseklassi 3000 meetri jooksus 5. koha ning 800 meetri jooksus 6. koha.

Klubi treener Anneli Taul tõdes, et sportlaste saavutusega võib üldjoontes rahule jääda, kuigi oli ka ebaõnnestumisi ning võistluseelseid haigestumisi, mis rikkusid vormikõverat. «Samas saab head meelt tunda, et meil on ikka veel noori sportlasi, kes suudavad suuremate linnade klubidele konkurentsi pakkuda.»

Kivi kimpus vigastusega

Kolm medalit võitsid Tõrva spordiklubi Viraaž noored. Edukaim oli Bianka Uhtjärv, kes võitis pronksi nii 800 meetri kui 1500 meetri jooksus, seejuures püstitas ta pikemal võistlusmaal tulemusega 4.51,10 uue isikliku rekordi.

Kolmanda pronksi tõi Viraažile Romet Kivi 60 meetri jooksus. Kahjuks andis aga kaugushüppes tunda jalavigastus ning Kivi loobus teistest aladest, piirdudes kaugushüppes 6.33ga, mis andis kaheksanda koha.

Kaugele ei jäänud medalist ka Uhtjärve ja Kivi klubikaaslane Isabell-Mary Luik, kes oli kõrgushüppes neljas ja kaugushüppes kuues.

«Üle mitme aasta osales talvistel meistrivõistlustel kogu vabariigi paremik,» tõdes Anneli Taul. «Jäeti ju 2021. aastal võistlused koroonaepideemia tõttu üldse ära ja ka 2022. aastal oli piirangute ja haiguste tõttu paljudel noortel võistlemisega probleeme.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles