Põlva valla haridusvõrk tõmbub koomale

Mati Määrits
, reporter
Copy
Mammastes asuva lasteaiaga Pihlapuu (fotol) on plaanis liita Vastse-Kuuste ja Ahja ühendlasteaed Sinilind ning Mooste lasteaed Tammetõru.
Mammastes asuva lasteaiaga Pihlapuu (fotol) on plaanis liita Vastse-Kuuste ja Ahja ühendlasteaed Sinilind ning Mooste lasteaed Tammetõru. Foto: Mati Määrits

Põlva vallas on plaanis veel tänavu ühendada kuus lasteaeda kaheks asutuseks, Kauksi põhikooli aga ootab ilmselt ees sulgemine.

Mammastes asuva lasteaiaga Pihlapuu on kavas liita Vastse-Kuuste ja Ahja ühendlasteaed Sinilind ning Mooste lasteaed Tammetõru; teise kooslusse aga jääksid Põlva lasteaiad Lepatriinu ja Mesimumm ning Tilsi lasteaed Muumioru. Pärast liitmist oleks mõlemas uues asutuses 19 rühma.

Kuna ümberkorraldatud lasteaedades on suurem rühmade arv, võimaldab see luua direktori ametiposti kõrvale ka teisi ametikohti: õppejuhid, juhiabi, majandusjuht. Vallavanem Martti Rõigase kinnitusel jääb direktorite ametikohtade vähenemisega vabanev palgaraha haridusvõrku, mis võimaldab muu hulgas tõhusamalt pakkuda tugiteenuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles