Valga sumotorid kutsuti vastuvõtule

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Euroopa meistrivõistlustel kulla ja hõbeda võitnud Marcus-Evert Uhtjärv (keskel) koos noorte raskejõustiklaste Anatoli Zadorožnõi ja Marten Kuusiga.
Euroopa meistrivõistlustel kulla ja hõbeda võitnud Marcus-Evert Uhtjärv (keskel) koos noorte raskejõustiklaste Anatoli Zadorožnõi ja Marten Kuusiga. Foto: Karli Saul/Eesti OlÜmpiakomitee

Eesti Olümpiakomitee (EOK) tunnustas Kumus 2022. aastal rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt noorte ja juunioride seas medaleid võitnud sportlasi ja nende treenereid.

Vastuvõtule olid kutsutud nii olümpia- kui ka mitteolümpiaaladel juunioride ning noorte maailma- ja Euroopa meistrivõistlustelt mullu medaleid võitnud noorsportlased oma treeneritega.

Valgamaalt oli sündmusele kutsutud kaks sumos suuri tegusid teinud noormeest. Üks neist oli Marcus Evert Uhtjärv, kes tuli U16 vanuseklassis Euroopa meistriks sumos ja võitis lisaks võistkondliku hõbemedali. Xsander Solbaja võitis aga Euroopa meistrivõistlustel pronksi nii U21 kui ka U23 vanuseklassis.

EOK president Urmas Sõõrumaa ütles oma tänukõnes, et noorte saavutused rahvusvahelistel tiitlivõistlustel tegid täiskasvanutele silmad ette. «Eesti tegi järjekordse rekordi – medalirekordi, sest koos täiskasvanutega võitsite 2022. aastal 327 medalit. Kui vaadata nüüd, kes ja kui palju võitsid, siis noored tõid sellest 191 medalit ning 27 MM-kulda ja 23 EM-kulda. See tähendab, et meil on edaspidi vaja ilmselt teie tänamiseks suuremat lava.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles